19 / 04 / 2024

turizm sezonu

turizm sezonu

Türkiye’nin turizm başkentlerinden Bodrum’da sezonun açılmasıyla birlikte fiyatlar da tavan yaptı. Plaj girişleri 150 liradan başlarken bir lahmacunun fiyatı 200 liraları gördü. Öte yandan özel locaların fiyatları ise 10 bin Eurolara kadar çıkabiliyor.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Reges Çeşme Nisan'da açılıyor!

Turizm sezonu yaklaşırken, The Luxury Collection markasının otantik deneyim ve şık atmosfer yaklaşımı doğrultusunda misafirlerine konaklama deneyimi sunan Reges, a Luxury Collection Resort&Spa Çeşme, nisan ayının ortasında sezonu açmaya hazırlanıyor. 

Bodrum'da kiralık ve satılık dükkan ilanları arttı!

Kötü bir turizm sezonunun ardından ülke gündeminde son yaşanan son olaylar sonrası 2017 turizm sezonu öncesi bazı esnaf ve vatandaşlar karamsarlığa düşerken, çok sayıda işyerinin önüne asılan "Kiralık" ve "Satılık" ilanları ise dikkat çekiyor.

Antalya Kemer'de boş dükkan sayısı arttı!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kemer'de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi. Dere, bu yılın ilçedeki son 30 yılın en kötü turizm sezonu olduğunu belirtti.

Aydın Kuşadası'na 15 Ekim'e kadar inşaat yasağı getirildi!

Aydın Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. Her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlaması 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak.

Trabzon Atatürk Köşkü yolu asfaltlandı!

Sıcak havaları fırsat bilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarına ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor.

Trabzon Atatürk Köşkü’nün yolları yenilendi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde tarihi ve turistik mekânlara ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması başlattı. Atatürk Köşkü’nün 2 kilometrelik gidiş ve dönüş yolu da hafta sonu asfaltlandı.

Alanya Mahmutlar ve Konaklı'nın caddeleri yenilendi!

Turizm sezonu öncesinde Konaklı ve Mahmutlar Mahallesi’nde başlatılan yol ve parke çalışmalarını tamamlayan Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalışmalarını vatandaşların talepleri doğrultusunda sürdürüyor.

Fevzi Gümrükçüoğlu: Bu sezon turizmde rekor kırarız!

Turizm sezonu öncesinde değerlendirme toplantısı düzenleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu sezon turizmde büyük bir rekor kırarız” dedi.

Ege Bölgesi'nde 908 turizm tesisi satışta!

Yeni turizm sezonu için yeterli rezervasyon alamayan, geçen sene ise iptallerle karşı karşıya kalan Egeli turizmci tesislerini satıyor. Bölgedeki kentlerde toplam 908 turizm tesisi satışta. En çok satışa çıkarılan tesis Muğla'da.

Corendon Turizm Grubu 2 otel daha açtı!

2014 sezonu itibariyle otelcilik sektöründe büyük bir atak yaparak adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm Grubu, bünyesine 2 yeni otel daha eklediğini açıkladı.

Turizm sezonu yeni başlıyor!

Sezon başından bu yana turizm sektöründe durgunluk yaşandığını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, bayram ertesi tatil yörelerinde yerli ve yabancı turizmin canlanmasını beklediklerini söyledi.

turizm sezonu Haberi

turizm sezonu

Bodrum’da özel bir plajda, 1 lahmacun 200 TL, hamburger ise 35 liradan 200 liraya kadar çıkıyor.

Bodrum’da özel plajlara girişler 150 liradan başlıyor bazı yerlerde bu fiyat da artıyor.

Özel plajlardaki locaların fiyatları ise 10 euroları görüyor.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Daha salaş yerlerde lahmacuna daha fazla fiyat ödeniyorsa orada duracaksınız. Hizmet kötüyse mutlaka hak aranmalıdır. Ben bu duruma karşıyım. Doğru hizmet vermeyen işletmenin yüksek fiyatlar belirlemesini kabul etmiyorum” dedi.