29 / 03 / 2024

Türk müteahhitlerin kataar projeleri

Türk müteahhitlerin kataar projeleri

Türk müteahhitlerin Katar'da üstlendikleri işin 15,3 milyar dolar olduğunu aktaran Başbakan Ahmet Davutoğlu, önlerinde büyük bir potansiyelin bulunduğunu ve konuyu Emir Şeyh Temim ve Başbakan Şeyh Abdullah ile görüştüklerini vurguladı.

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk müteahhitler Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi! 

Türk müteahhitlerin işleri Mart ayıyla beraber açıldı. Ticaret Bakanlığı'nca duyurulan resmi verilere göre; Türk müteahhitlerin Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Türk müteahhitlerin 2022 hedefi 50 milyar dolar!

Yurt dışında 2021 yılında 29.3 milyar dolar tutarında proje üstlenen Türk müteahhitler, hedef yükseltti. Türk müteahhitler, 2022'de 30 milyar doları aşmayı, orta vadede ise senelik 50 milyar dolarlık proje hacmini hedefliyor.

Türk müteahhitler 2022'ye yurt dışında 214,4 milyon dolarlık iş üstlenerek başladı!

Türk müteahhitler 2022 yılının Ocak ayında yurt dışında toplamda 10 proje üstlendi. İşte Türk müteahhitlerin hayata geçirdiği projelerin toplam tutarı...

Türk müteahhitlerin kataar projeleri Haberi

Türk müteahhitlerin kataar projeleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Katar neye ihtiyaç hissediyorsa Türkiye'de var, Türkiye neye ihtiyaç hissediyorsa, Katar'da var. Biz enerji tüketen bir ülkeyiz, Katar'da var. Katar tarım potansiyeli itibarıyla dış alıma, ithalata ihtiyaç hissediyor, o da Türkiye'de var. Türkiye'nin büyük pazarı var, Katar'ın yoğun, gittikçe zenginleşen sermayesi ve bu anlamda finansal tecrübesi var. Bunları yan yana getirmek durumundayız." dedi.


Davutoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Marriott Otel'de düzenlenen Türkiye-Katar İş Forumu'na katıldı.


"Ticaret hacmi son 5 yılda 3 kat arttı"


Davutoğlu, "İkili ilişkiler bağlamında ele aldığımızda, Türkiye-Katar ilişkilerinin ticari hacminin 1,3 milyar dolara çıkıp son 5 yılda 3 misli artması güzeldir ama kesinlikle yeterli değildir. Bu ticaret hacmimizi en kısa sürede önce 3 milyara, sonra da 5 milyara çıkarmalıyız" dedi.


Türkiye ile Katar ilişkilerinin ekonomik...