29 / 03 / 2024

türk şirketler inşaat yatırımları libya

türk şirketler inşaat yatırımları libya

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da ciddi bir konut ihtiyacı var. Türk inşaat şirketleri için orada çok ciddi bir potansiyel bulunuyor" dedi...

Libya’dan Türklere özel davet!

Libya’da yarım kalan yatırımları Türk iş adamları tamamlayacak. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil yaptığı açıklamada "İstikrarın yeniden filizlenmeye başladığı Libya inşaat alanında yatırımlara hala açık" dedi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Murat Öztürk Ura İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Murat Öztürk Ura İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 25 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Öztürk tarafından kuruldu.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Türk müteahhitler için Endonezya fırsatı!

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya'da 12 milyar dolarlık bir dönüşüm yapılacağını, ülkede ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirtti. Hitay, "Türkiye’den inşaat şirketleri bu projelere katılabilir" dedi. 

New York'taki Türkevi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışı için gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, New York'taki Türkevi'nin inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

türk şirketler inşaat yatırımları libya Haberi

türk şirketler inşaat yatırımları libya

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. Ön anlaşmanın imzalandığı ihalede konutlar, ödemelerin yapılmasından sonra 6 ayda teslim edilecek.

Türkiye ile 'Mavi Vatan' anlaşmasını imzalayan Libya, gerek askeri gerekse ekonomik alanda işbirliğini ileriye taşımaya devam ediyor. 

Ülkedeki elektrik sorunu için lider Türk şirketleriyle masaya oturan Libya, konut alanında da ilk imzaları attı. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre; Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter'in bombaladığı ve evsiz bıraktığı insanlar için acil konut yapımı ihalesi düzenldi. 

Geçtiğimiz Mart'ta, 5 bin prefabrik konut yapımı için açılan ihaleyi 9 firma aldı. İhaleyi kazanan 9 firmanın 5'i Türklerden, 4'ü ise yerel firmalardan meydana geldi. Buna göre 5 bin konutun 3 bin 50'si 5 Türk firma, bin 950'si ise Libyalı firmalar tarafından yapılacak. Libyalı firmalar...