19 / 04 / 2024

türkiye Rolls Royce nükleer yatırımı

türkiye Rolls Royce nükleer yatırımı

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ), dünyanın önde gelen firmalarından Rolls-Royce ile anlaştı. Rolls Royce ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında nükleer santraller ile yerli sanayinin entegresi hedefleniyor.

Otomobil üreticisi Rolls-Royce tarihe geçti! 2022’ye damga vurarak en iddialı otomobillerini geride bıraktı!

Otomobil üreticisi Rolls-Royce Motor Cars Ceo'su Torsten Müller-Ötvös, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 8 artışla tarihinin en yüksek rakamına ulaştıklarını ve 2022'de satış rekoru kırdıklarını söyledi.

Rolls-Royce Spectre'nin tahmin edilen fiyatı dudak uçuklattı! İşte 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

Rolls-Royce tarihindeki ilk elektrikli modeli olan Spectre'yi gün yüzüne çıkardı. Geçtiğimiz gün tanıtılan yeni model hem çok çevreci hem de çok pahalı. İşte tüm detaylar...

Rolls-Royce'un başına Türk CEO geçiyor

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'in Rolls-Royce Holdings Plc'nin CEO'su olarak atandığını duyurdu. Şirketten kamuya yapılan açıklamada, Tufan Erginbilgiç'in 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yeni görevine başlayacağı dile getirildi.

Rolls-Royce CEO'suna göre rekor kıran satışlarda koronavirüs ölümlerinin payı büyük!

Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Otvös, pandemi döneminde araç satışlarının şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı.

Rolls Royce Türkiye’de 8. merkezini açacak!

İngiliz devi Rolls Royce, Türkiye’de teknoloji merkezi açacak. Şirketin hedefinde Sinop Nükleer Santrali de var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Rolls Royce yetkilileri bileşerek teknoloji merkezinin startını verdi.

Rolls Royce Türkiye'de tesis mi kuracak?

2023'te göklerde olacak milli savaş jeti projesine bir talip de İngiltere'den geldi. Uçak motoru üreticilerinden Rolls Royce, projenin parçası olursa 2025'te üretim tesisi kuracak.

Rolls Royce nükleer yatırımı için Türkiye'de!

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ), dünyanın önde gelen firmalarından Rolls-Royce ile anlaştı. Rolls Royce ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında nükleer santraller ile yerli sanayinin entegresi hedefleniyor.

Rolls Royce Türkiye'de Ar-Ge merkezleri kuracak!

Uçak motoru ve nükleer santral ekipman alanında en büyük sanayi kuruluşlarından Rolls Royce, Türkiye'yatırım yapmaya hazırlanıyor. Firma, Türkiye'de Ar-Ge merkezleri kuracak...

Ali Ağaoğlu, Rolls Royce'unun üstünü açtı!

İşadamı Ali Ağaoğlu havalar ısınınca Rolls Royce'unun üstünü açtı

Türkiye Finans'ta konut kredi faizi yüzde 0.67'ye düştü

Türkiye Finans, konut, iş yeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kar oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye Rolls Royce nükleer yatırımı Haberi

türkiye Rolls Royce nükleer yatırımı

Yerli nükleer endüstrinin oluşturulması için çalışmalar yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), dünyanın önde gelen firmalarından Rolls-Royce ile anlaştı. Rolls Royce ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında nükleer santraller ile yerli sanayinin entegresi hedefleniyor.


Türkiye’de yapılacak iki santralin yalnız yapım aşamasında sekiz ünite için yaklaşık 40 milyar dolarlık büyük bir pazarı bulunduğunu ifade eden İTÜ Enerji Enstitüsü Enerji Bilim ve Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı, II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi Uluslararası Bilimsel Komite Üyesi Prof. Dr. Üner Çolak, 16 milyar dolarlık yerlileştirmenin olduğu nükleer sektöründe, gerçekleştirilen girişimlerin yerli firmaların bu pazardan daha fazla pay alabilmelerine yönelik olduğunu aktardı.


Rolls Royce’un çok sayıda ülkede hem yeni sivil nükleer programlarında hem de nükleer tedarik zincirinin oluşturulmasında aktif rol oynadığını hatırlatan Prof. Dr. Üner Çolak, “Sheffield Üniversitesi ile...