25 / 04 / 2024

Türkiyede çalışan çinli mimarlar

Türkiyede çalışan çinli mimarlar

Cumhuriyet yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü yazısına 'Çinli mimar akını' başlığıyla yer verdi.

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede kesin tarih belli oldu! Hemen hesapları kontrol edin!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği 5 bin liralık ikramiye çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İkramiyelerin yatırılacağı tarih belli oldu.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatırılacak?

Bu sene bir kereye mahsus verilen 5000 Türk Lirası ikramiye dışında kalan çalışan emekliler son günlerde torba yasanın meclisten geçmesi bekleniyor. İşte beklenen ödeme tarihi ve haberin detayları...

Aile Bakanlığından son dakika açıklaması: Çalışan ya da ev hanımı tüm kadınlara 4 bin TL mi verecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin lira yardım" haberlerine dair açıklama yaptı. İşte bakanlığın o açıklaması...

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada çalışan emeklilere bir kereye mahsus olacak şekilde 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeden, 4 milyon 688 bin 945 kişinin faydalanacağını kaydetti.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık'ta! İşte ödeme takvimi...

Çalışan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesine dair önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Peki 5 bin TL'lik emekli ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren önerge kabul edildi...

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye önergesi Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildiği açıklandı. Tüm emekliler 5000 TL ikramiye hakkından yararlanacakları kaydedildi. İşte beklenen haberin ayrıntıları...

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Türkiyede çalışan çinli mimarlar Haberi

Türkiyede çalışan çinli mimarlar

Çinli mimar mı? 

“OHAL’in ağır koşulları, üstümüze üstümüze gelirken Çinli mimar da nereden çıktı” diye soracak olursanız, kısa cevap hazır: 

Meclis gündemi böyle. Yani başlık, okuduğunuz yazı daha çekici olsun diye seçilmiş değil. İktidarın, en vahşisinden, neoliberalizm nizamını tahkim fırsatçılığının dolaylı sonucu. Üstelik “vitrinde” FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele söylemi içinde temel hak ve özgürlükleri iğdiş eden ve 12 Eylül darbecilerinin üretimi OHAL Kanunu’na dayalı kararnameleri çıkarırken yapıyor bunu. Şaşırmıyoruz. 

Olağanüstü hal koşullarının, sermayeyi daha da palazlandırmadığı hangi dönem görülmüş?




Geçen cuma akşamı TBMM’de AKP oylarıyla önemli bir yasa tasarısı kabul edildi: Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı. Aslında, CHP milletvekili Aytuğ Atıcı’nın deyişiyle, tasarının ilk adı bu kadar afili değildi. Geçen yasama döneminde hazırlanan bu kanunun o zamanki adı Yabancı İstihdam Kanunu’ydu. Gelin görün ki...