26 / 04 / 2024

türkiyede gayrimenkul satımı

türkiyede gayrimenkul satımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, yabancılara Türkiye'den yılın 5 ayında 12 bin 543 taşınmaz satıldı. TÜRKİYE'de yılın 5 ayında 12 bin 485 yabancıya, 12 bin 543 gayrimenkul satışı yapıldı.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı o ilde 2 adet gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Rize Ardeşen'de yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 15 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Endeksa yeni sistemini duyurdu! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul alım satım sürecinde hızlı, güvenli ve kaliteli bir deneyim yaşatan Endeksa, yeni özelliğiyle Türkiye’de bir ilke daha imza attı. İşte detaylar...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Tuzla'daki 2 gayrimenkulü satıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Tuzla'daki 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Eril Gayrimenkul Alım Satım Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Eril Gayrimenkul Alım Satım Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Termeli ve İlhan Eğilmez ortaklığında kuruldu.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merakla beklenen verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı...

Metin Feyzioğlu gayrimenkul alım-satımlarının avukat eşliğinde yapılmasını önerdi!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul alım ve satımlarının avukat eşliğinde yapılmasının, alıcı ve satıcıları hukuken korumaya alacağını söyledi.

Kasım'da 222 bin 311 gayrimenkul satıldı!

Kasım ayında tüm gayrimenkul türlerinde 222 bin 311 gayrimenkul satışı yapıldı. İlk on bir ayda toplam gayrimenkul satış sayısı ise 2 milyon 464 bin 161 oldu.

Metin Feyzioğlu'ndan gayrimenkul alım satımı açıklaması!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz" dedi.

Gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarına TL ile devam edilecek!

Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarının döviz cinsinden olamayacağı 2 yıl önce düzenlenmişti. Düzenlemede iki yıllık bir geçiş döneminden bahsediliyordu. İki yıl doldu, peki düzenlemeye nasıl devam edecek? İşte tüm merak edilenler...

türkiyede gayrimenkul satımı Haberi

türkiyede gayrimenkul satımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, yabancılara Türkiye'den yılın 5 ayında 12 bin 543 taşınmaz satıldı. TÜRKİYE'de yılın 5 ayında 12 bin 485 yabancıya, 12 bin 543 gayrimenkul satışı yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mütekabiliyet Yasası'nın da çıkmasının ardından yabancılar Türkiye'den yüksek sayıda gayrimenkul aldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, yılın 5 ayında 104 ülke vatandaşına Türkiye'den taşınmaz satıldı. Bu dönemde, 12 bin 485 yabancıya 2 bin 111 arsa ve 10 bin 432 konut olmak üzere 12 bin 543 gayrimenkulün satışı yapıldı. 

Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında Rus vatandaşları geldi. Ruslar 55 arsa, bin 580 konut olmak üzere toplam bin 635 gayrimenkulle ilk sırada yer aldı. 

Rusları, Almanya,...