16 / 04 / 2024

türkiyede yabancılara kaç konut satıldı

türkiyede yabancılara kaç konut satıldı

Konut satış istatistikleri kapsamında yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. Peki, 2015 Eylül ayında yabancılara kaç konut satıldı? Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı hangi ülke vatandaşlarına yapıldı?

Serdar İnan: Her 100 konuttan 35’ini yabancıya satıyoruz!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yabancı ilgisinin arttığını söyledi ve ekledi: Japonya, Çin, Hindistan ve Pakistan’dan yatırımcılar gelmeye başladı. Her 100 konuttan 35’ini yabancıya satıyoruz. Hedefimiz yüzde 50” dedi...

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

Meral Akşener: Yabancılara konut satışı durdurulmalı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada Hatay’dan başlayarak, tüm Türkiye’de, yabancılara konut satışının durdurulması çağrısını tekrarlayarak, "Artık sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir" dedi.

türkiyede yabancılara kaç konut satıldı Haberi

türkiyede yabancılara kaç konut satıldı

2015 Eylül ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye’de 2015 Eylül ayında 92 bin 483 konut satıldı. 


Türkiye genelinde konut satışları 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 bin 483 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15 bin 994 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,3) sahip oldu. 


Satış sayılarına göre İstanbul’u, 9 810 konut satışı (yüzde 10,6) ile Ankara, 5 bin 251 konut satışı (yüzde 5,7) ile  İzmir  izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 11 konut ile Hakkari, 16 konut ile Şırnak ve 19 konut ile Ardahan oldu.


Konut satış istatistikleri kapsamında yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. Peki, 2015 Eylül ayında yabancılara kaç...