25 / 04 / 2024

türkiyenin ilk çikolata fabrikası

türkiyenin ilk çikolata fabrikası

İflas sürecinin içindeki Ender Çikolata'nın Şirinevler'deki fabrika binası satılıyor. Binayı Ender'den devralan Aytaş Gıda, 12 bin m2 büyüklükteki fabrika binasını 15 milyon euro'ya satılığa çıkardı.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

İnşaat sektörü ilk çeyrekte yüzde 6.6 büyüdü!

Türkiye ilk çeyrekte yüzde 4.8 ile dünyanın en hızlı büyüyen beşinci ülkesi oldu. Kesintisiz büyüme süreci 26 çeyreğe ulaştı. inşaat da 0.37 puanlık olumlu etki yaptı ve yüzde 6.6 büyüdü.

Avrasya Tüneli ilk defa havadan görüntülendi!

İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarını, 5’inci kez birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli’nin çıkışları havadan fotoğraflandı.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Balance Güneşli'de teslime yaklaşılıyor!

Türkiye'nin çikolata ve şekerleme sektöründeki üreticilerinden Şölen Çikolata'nın sahibi İsmail Çoban, ilk gayrimenkul projelerini Mart 201 6'da teslim edeceklerini açıkladı.

Balance Güneşli'de inşaatın yüzde 70'i tamamlandı!

Türkiye'nin çikolata ve şekerleme sektöründeki en büyük üreticilerinden Şölen Çikolata'nın da sahibi Çoban ailesinin yatırımı ile sektöre güçlü giren Balance Gayrimenkul'ün ilk projesi Balance Güneşli'de teslime yaklaşılıyor.

türkiyenin ilk çikolata fabrikası Haberi

türkiyenin ilk çikolata fabrikası

Türkiye'nin en köklü çikolata markalarından arasında yer alan Ender Çikolata, şu aralar oldukça zor günler geçiriyor.İflas sürecinin içindeki şirketin 26 yıldır üretim yaptığı Şirinevler'deki fabrika binası ve üzerindeki arsa satılığa çıkarıldı. Uzun zamandır üzerinde satılık ilanı bulunan fabrika binası  için alıcı aranıyor.


15 milyon euro'ya satılığa çıkartılan fabrika, Şirinevler'de, oldukça merkezi bir konumda; E-5 Otoyolu'nun üzerinde yer alıyor. Büyüklüğü 12 bin m2 ve 4 katlı. Her bir katı 3 bin m2 civarında. Fabrika binasının satılığa çıkarılmasıyla ilgili olarak Ender Çikolata'nın sahibi Hamdi Kitapçı'yla görüşmeye çalıştık. Fakat tüm ısrarlarımıza Hamdi Bey, talebimize olumlu yanıt vermedi. Görüştüğümüz bir şirket yetkilisi ise "Fabrikamızın bulunduğu yer çok değerli. Fabrika binası ve arsasını hem bu hem de başka sebeplerden dolayı satılığa çıkartma kararı aldık"...