26 / 04 / 2024

tusaş

tusaş

TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Dost İnşaat, TAİ mühendislik binası ihalesini kazandı!

TUSAŞ'ın yaklaşık 65 bin metrekare kapalı alana sahip Mühendislik Binası’nın ihalesini Dost İnşaat kazandı...

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak.

TUSAŞ, Kazan'da kampüs inşaatı için 3 milyon liralık bağış yaptı!

Gazi Üniversitesi tarafından Kazan' da inşa ettirilecek fakülte ve yüksekokul binası inşaatları için Türk Uzay Sanayi ve Havacılık A.Ş. 3 milyon TL bağış yaptı.

A101’den ekim müjdesi! Tat horoz fasulye 46,90 TL’ye, Tusaş domates salçası 36,90 TL’ye, döküm sahan 319 TL’ye düştü!

A101, ekim ayına sürprizlerle dolu indirim kampanyasıyla girdi. Bu kapsamda, Tat horoz fasulye 46,90 TL’ye, Tusaş domates salçası 36,90 TL’ye, döküm sahan 319 TL’ye düşecek. İşte 5 Ekim 2023 A101 fiyat listesi...

Greenpark Konutları'nda hemen anahtar teslim fırsatı!

Tusa inşaat tarafından Eskişehir Tepebaşı'nda inşa edilen Greenpark Konutları'nda hemen anahtar teslim fırsatı devam ediyor. Peki Greenpark Konutları'nda daire fiyatları ne kadar? İşte Greenpark Konutları fiyat listesi.

ASELSAN'dan 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki yeni sözleşme!

ASELSAN ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçak modernizasyonu ile ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki sözleşme imzalandı.

ASELSAN ile TUSAŞ'dan Radar ve Elektronik Harp Sözleşmesi imzalandı! Proje Hava SOJ ile alakalı olacak!

ASELSAN-TUSAŞ ortaklığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında bir iş anlaşması gerçekleşti. Anlaşmanın içeriği Radar ve Elektronik Harp Sistemleri tedariki, aviyonik yazılım geliştirilmesi ve entegrasyonuna yönelik olarak tasarlandı.

TUSAŞ Ar-Ge'yle 3,4 milyar lira gelire ulaştı!

TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Dost İnşaat TAI mühendislik binası yapım işleri ihalesini kazandı!

Dost İnşaat, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TUSAŞ) mühendislik binası yapım işleri ihalesini kazandı.

Dost İnşaat, TAİ mühendislik binası ihalesini kazandı!

TUSAŞ'ın yaklaşık 65 bin metrekare kapalı alana sahip Mühendislik Binası’nın ihalesini Dost İnşaat kazandı...

TAI'den Bursa'ya araştırma merkezi yatırımı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi satın aldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Almanya'da kurduğu TAI GmbH, Grunewald Stade GmbH şirketini satın aldı.

Türkiye’nin ilk uzay sistemleri merkezi açıldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi hizmete girdi.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi törenle açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TUSAŞ bünyesindeki USET Merkezi'nde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yapım ve montajı ile ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak.

Türkiye’nin ilk uydu test merkezi açıldı!

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı..

TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi açıldı!

Türkiye ’nin ilk uydu merkezi olacak ' TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ' Ankara 'da düzenlenen törenle açıldı.

tusaş Haberi

tusaş

Havacılık sanayisi gibi yüksek teknolojiye dayalı bir sektörde faaliyet gösteren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Ar-Ge yatırımlarının karşılığını cirodaki yüksek artışla alıyor.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’nde "En fazla yeni Ar-Ge personeli istihdamı" ve "En fazla Ar-Ge harcaması" kategorilerinde ödül alan TUSAŞ, Türkiye'ye yüksek katma değer sağlamaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; üretim ve montaj ağırlıklı bir yapıdan tasarım, entegrasyon ve Ar-Ge yapan bir şirket haline gelen TUSAŞ, ciro ve karlılıkta istikrarlı bir büyüme yakaladı. Şirket 2018'de cirosunun yüzde 26’sını toplam Ar-Ge harcamalarına, yüzde 3,4’ünü ise öz kaynak Ar-Ge harcamalarına ayırdı.

TUSAŞ'ın Ar-Ge sonucu ortaya çıkan yeni ürünlerden elde ettiği ciro son 2 yılda yüzde 265 arttı. Şirket bu kapsamda 3,4 milyar lira gelire...