25 / 04 / 2024

Ürdün petra tasarısı

Ürdün petra tasarısı

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Toyota, 580 bini aşkın aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota Motor, park frenindeki montaj hatası ve ön camda su sızdırma nedeninden dolayı 580 binden fazla aracını geri çağırdığını açıkladı. Yapılan açıklama ve haberin detayları...

'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyen İslam Memiş 15 gün sonrası için rakam verdi

Altın fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın tarafında kazan dibi, sıyırdın sıyırdın' diyerek, gram altında 15 gün sonrası için rakam verdi.

Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı!

Akiş GYO'nun 2023 birinci yarıyıl finansal sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Akiş GYO, bu yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 93 artırdı. İşte detaylar...

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

ATA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2023 yılının ilk yarısında başarılı performansını sürdürerek 53.4 milyonluk net kar elde etti.

Çimsa yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 51 artırarak 5,4 milyar TL’ye çıkardı!

Sabancı Topluluğu’nun global markası 2023 yılının ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. 2023'ün ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre, cirosunu yüzde 51 artırdı ve 3,6 milyar liradan 5,4 milyar TL’ye çıkardı.

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.841,60 puanı gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İşte ayrıntılar...

Borsa günün ilk yarısında yine rekor seviyeyi gördü!

Yatırımcıların gündeminde düşmeyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.724,42 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.435,52 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul günün il yarısında rekor seviyeyi gördü. Borsa İstanbul'da son dakika gelişmesi... İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor! Günün ilk yarısında 6.207,85 puanı gördü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.207,85 puana ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.070,78 puanla resmen tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

2023'ün ilk yarısında otomobil satışları rekor kırdı! Satışlar yüzde 54,5 arttı, yarım milyonu geçti!

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023 yılının ilk yarısında 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 55,3 arttı ve 555 bin 867 adet olarak gerçekleşti. İşte o rakamlar...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı. İşte son dakika rakamları...

Ürdün petra tasarısı Haberi

Ürdün petra tasarısı

Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen yasa tasarısı mecliste kabul edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Meclisteki Turizm ve Tarihi eserler Komisyonu Başkanı Hasan el-Acarime de tasarıdaki en önemli değişikliklerin, bölgede yaşayan insanların, tarihi eserler ve sit alanının dışındaki özel mülkiyetleriyle ilgili konuda yapıldığını aktardı.

Acarime yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Ürdünlülerin dışındakilerin mülk edinmeleri, misliyle muamele esasında Arap ülkelerinin vatandaşlarıyla sınırlandırıldı. Ayrıca Arapların yabancı başka ülke vatandaşlığı bulunmaması ve Ürdünlü ortağın hissesinin en az yüzde 51 olması şartı getirildi."

Yasanın yürürlüğe girmesi için Senato'dan geçmesi ve son olarak Kral Abdullah tarafından imzalanması gerekiyor.

Tartışmalı "Petra tasarısı"

Petra Turizm Kalkınma İdaresi Kanunu'nda değişiklik önerisi 16 Şubat'ta Ürdün Parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisinde ele alınmıştı.

Mecliste yapılan oylamada milletvekilleri, Turizm ve Tarihi Eserler Komisyonunun...