23 / 04 / 2024

Uzay İstasyonu

Uzay İstasyonu

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...

Uzay Aksesuar Kalıp Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Aksesuar Kalıp Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Yılmaz tarafından kuruldu.

Uzay turu bileti kişi başı 10 milyon 652 bin TL olarak belirlendi; 800 rezervasyon yapıldı

Uzay turu bileti kişi başı 450 bin dolar (10 milyon 652 bin TL) olarak belirlendi. Şu ana kadar 800 rezervasyon yapıldı. İşte detaylar...

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yalmancan tarafından kuruldu.

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 

Uzay ve savunma sanayii alanında güçlü isimlerden biri olan SDT, yüzde 21,12’lik bölümünü halka arz etti.

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Eçin tarafından kuruldu.

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor!

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...

Uzay Sistem Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Uzay Sistem Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe Shahriyar Hasanzade tarafından kuruldu!

Uzay Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Karzaoğlu tarafından kuruldu.

Uzay Emlak İnşaat Limited Şirketi Fenerbahçe Şubesi açıldı!

Uzay Emlak İnşaat Limited Şirketi Fenerbahçe Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Temel Uzay Turanlı tarafından açıldı.

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Uzay oteli geliyor: 2027'de açılacak!

2027'de uzay oteli açılacak. Böylece, 6 yıl sonra isteyen ve imkanı olan vatandaşlar tatil planlarına uzayı da dahil edebilecek. Otel, 280 müşterinin konaklayacağı şekilde hayata geçiriliyor...

Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planlıyor!

Rusya ve Çin Salı günü Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını duyurdu.

Uzay Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Oğulcan Gültekin ve Sabit Hacılarlı ortaklığında kuruldu.

Uzay İstasyonu Haberi

Uzay İstasyonu

Rusya’nın Uluslararası Uzay İstasyonu‘ndaki (ISS) varlığı Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından tartışılmaya başladı. İşgalden sonra gelen yaptırımların üzerine batı ülkelerine olan bağımlılığını azaltmak isteyen Rusya, bu konuda da çalışmalarını hız verdi. Ukrayna işgali sonrası birçok yaptırıma maruz kalan ülke, Çin ve İran ile işbirliğine girişti.

RUSYA, ISS'DEN AYRILIYOR MU?

Rusya Federal Uzay Ajansı, Rus yapımı uzay istasyonunun nasıl görüneceğine dair ilk prototipi hazırladı ve “Ross” lakaplı uzay istasyonunun bir modelini bir askeri fuarda tanıttı. Tüm bu gelişmeler, Moskova’nın ISS’yi terk etme ve yalnız başına hareket etme konusundaki ciddiyetini de gözler önüne serdi.

1998’de fırlatılan ISS, Kanada, Japonya ve 11 Avrupa ülkesini de kapsayan ABD-Rus liderliğindeki bir ortaklık içerisinde Kasım 2000’den beri uzay araştırmalarına hizmet ediyor. ISS’nin çalışmalarına 2030 yılına kadar devam edeceği belirtiliyor.

Öte...