19 / 04 / 2024

Van Gölü deprem

Van Gölü deprem

Van Gölü'nde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 12,61 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depreme en yakın yerleşimlerin Van Merkez ilçeye bağlı Çitören, Arısu, Topaktaş, Dibekdüzü, Mollakasım köyleri olduğu bildirildi.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür, daha güçlü afetlerin kapıda olduğunu aktararak, deprem dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte Görür'ün o açıklamaları... 

Japon profesör Shinji uyardı: Kahramanmaraş'ta güçlü bir deprem yaşanma olasılığı...

Japonya Tohuku Üniversitesi Profesörü Shinji, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili konuştu. Shinji uyardı: Kahramanmaraş'ta güçlü bir deprem yaşanma olasılığı...

Mustafa Sarıgül: Deprem ve afet bakanlığı kurulmalı!

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Derhal deprem ve afet bakanlığı kurulmalıdır. İktidara sesleniyorum; lütfen beklemeyin, deprem ve doğal afetler bakanlığını kurun" diye konuştu.

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

Gaziantep Valisi Davut Gül: Herkesin deprem dayanıklılık testini yaptırması lazım!

Gaziantep Valisi Davut Gül, afetlerde eğitimin önemli olduğunu belirtti. Vali Gül, “Afetlerle ilgili verilen eğitimlerin toplumun tamamı tarafından sindirilmesi gerekiyor. En önemli konu bir zihniyet dönüşümünün yaşanması” dedi.

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

Van Edremit'teki ahırlar yıkılıyor!

Van'ın Edremit ilçesinde çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen, Van Gölü'nün kirlenmesine neden olan 331 ahırın yıkımına başlandı.

'Flamingo cenneti' Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van'ın İpekyolu ilçesinde, birçok kuş türüne ev sahipliğinde bulunan Erçek Gölü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Elazığ'daki Mavi Göl apartmanının önünden geçen herkes yıkılacağını düşünürdü! 

Elazığ Gezin'de 3 dönem belediye başkanlığı yapan Fethi Aydın, "Her deprem olduğunda ilk dikkatimizi çeken bina Mavi Göl idi. ‘Acaba bir şey oldu mu’ diye sorardık. Maalesef bu sefer oldu" dedi...

Van Gölü deprem Haberi

Van Gölü deprem


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan  bilgiye göre, Van Gölü'nde saat 05.24'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 

 Sarsıntı 12,61 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depreme en yakın  yerleşimlerin Van Merkez ilçeye bağlı Çitören, Arısu, Topaktaş, Dibekdüzü,  Mollakasım köyleri olduğu...