28 / 03 / 2024

Van Kalesi doğal sit nitelikli doğal koruma alanı

Van Kalesi doğal sit nitelikli doğal koruma alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

6 ilde doğal sit alanlarının bilimsel araştırması yapılacak!

Van, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt ve Şırnak'ta doğal sit alanlarının ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi hizmet alımı için ihaleye çıkılıyor. İhale 18 Şubat 2015 tarihinde yapılacak.

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Urartu dönemine ait ticaret fermanı bulundu!

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Kültür ve Turizm Bakanlığı' nın izniyle 5 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında Urartular dönemine ait ticari ilişkilerde kullanıldığı belirlenen ferman bulundu...

Enerji Sektörü Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu tanıtım toplantısı!

Enerji Sektörü İnsan Kaynakları Envanteri Projesi Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu tanıtım toplantısı Meyra Otelde düzenlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sektör temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

NeoGölPark İstanbul Evleri Kemerburgaz'da doğal yaşam!

Göllerle çevrili muhteşem bir ormanın hemen yanında yer alan NeoGölpark İstanbul Evleri, Kemerburgaz-Göktürk'e sadece 10 dakikalık mesafede yer alıyor. Doğal orman, ördeklerin ve kuğuların gezdiği Mavi Göl gibi tabiatın güzellikleri mevcut...

Doğal afetlere karşı İnsan Kovanı isimli bir şehir projesi geliştirildi!

Mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Arıların yaşamı örnek alınarak geliştirilen proje hızlı geçici konut sağlıyor..

Marmaris Kızkumu Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alacak!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Köyündeki Kızkumu’nun Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alabilmesi için çalışmalar başlatıldı...

Kırşehir doğal taş sektör analizi yapılacak!

AHİKA'ya unulan "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları Raporunun Hazırlanması Projesi" kabul edildi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırladığı projenin, kentte maden tesisi kurmak isteyen yatırımcılara ışık tutacağı bildirildi...

Doğal taş sektörü tasarım ile büyüyecek!

İhracattaki yakaladığı başarılı performansı artırmaya odaklanan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, tasarımın merkezi İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen Marmomacc Fuarı’na Türk doğal taşlarının yanı sıra sergilediği eserlerle de damgasını vurdu...

Doğal Park Yapı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Doğal Park Yapı İnşaat Anonim Şirketi, Ali Alper Erol, Aydın Yıldır tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 30 Eylül'de Sancaktepe, Yenidoğan Yolu Barbaros Bulvarı'nda kuruldu

Van Kalesi doğal sit nitelikli doğal koruma alanı Haberi

Van Kalesi doğal sit nitelikli doğal koruma alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" şeklinde tescillendi.

Van Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Kemal Atlı, Anadolu Ajansı muhabirine, 2011 yılından bu yana Bakanlık bünyesinde 14 kişiden oluşan uzman ekiple tabiat varlıklarının korunmasına yönelik çalışma yürüttüklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2019 yılında bölgedeki doğal güzelliklerin korunması ve tescillenmesine yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Atlı, son olarak Van Kalesi ve çevresinin "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillenmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Daha önce birinci derece sit alanı olarak bilinen Van Kalesi ve çevresinin yapılan çalışmayla yeni statüye kavuşturulduğunu dile getiren Atlı, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızca Van Kalesi ve çevresi için ekolojik temelli rapor hazırlandı. Bu rapor, kasım ayında Van Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunda...