26 / 04 / 2024

Vedat Tokyay mimarlık

Vedat Tokyay mimarlık

Mimar Vedat Tokyay kimdir? Mimar Vedat Tokyay bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Vedat Tokyay, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Vedat Tokyay'ın hayatı ve projeleri...

Ert Arch İnşaat Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ert Arch İnşaat Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Erten, İskender Arı, İskender Erten, Sadenur Arı, Tuğba Erten, Vedat Erten ve Yakup Erten ortaklığında kuruldu.

Vdt Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vdt Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sevdin Şimşek ve Vedat Şimşek ortaklığında kuruldu.

Alpa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Baltik tarafından kuruldu.

Fav Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fav Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Ayar ve Vedat Akkaya ortaklığında kuruldu.

Sistem Grup Proje Mimarlık İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sistem Grup Proje Mimarlık İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Başkapan tarafından kuruldu.

Martı Proje Mühendislik Mimarlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Martı Proje Mühendislik Mimarlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 300 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Vedat Dörter ve Can Ömür tarafından kuruldu.

Vk Ninova Yapı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vk Ninova Yapı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Çelik ve Kemal Gümüş ortaklığında kuruldu.

Mark Mimarlık Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Mark Mimarlık Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Metin Tuncel, Serkan Yetgin, Vedat Bolat, Bekir Cenk Aykut ve İlyas Yıldırım ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Maryap Grup Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maryap Grup Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Vedat Makar tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Vkf Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Vkf Yapı Mimarlık İnşaat Limited Şirketi Fatih Şenel ve Vedat Turgur ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Artıtech Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artıtech Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin 200 TL sermaye ile bugün Vedat Erdem Özkul, Efe Can Bayrak ve Abdullah Eroğlu imzasıyla kuruldu.

Signum Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Signum Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Tufan Vedat Donat Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Emre Başçınar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 200 bin TL sermaye ile 7 Mart'ta Ataşehir'de kuruldu.

Yarımada Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yarımada Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Erdoğan, Vedat Özkocaman, Ferhat Zengin ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Fatih, Molla Hüsrev Mahallesi'nde kuruldu.

Vedat Tokyay mimarlık Haberi

Vedat Tokyay mimarlık

Vedat Tokyay kimdir?

Vedat Tokyay, 1954 yılında doğdu. İlk orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 1976 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 


Mesleki çalışmalarına İzmir'de başladı. 1993 yılına dek, Afa Prefabrik, Cengiz Bektaş Mimarlık İşliği, Betonsan ve Yapıtek firmalarında proje mimarı olarak çalıştı. 


1992 yılında kurduğu kendi ofisinde, ofis, konut, sanayi ve kültür yapıları konularında mimarlık çalışmalarını sürdürüyor. 


Mimarlık çalışmalarına paralel olarak mimari strüktürü çok ilgilendiren modern ahşap sistemlerin araştırılması ve bu yapıların projelendirmesini de yürütmektedir.

2002 yılından bu yana, İzmir Yüksek Teknoloji üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İzmir Ekonomi üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde öğretim üyeliği yapmaktadır. Mimarlık ile ilgili eleştiri ve inceleme yazılarını Yapı Dergisi'nde yayınlamaktadır. 


1990 ve 2000 yıllarında, sırasıyla, Ulusal Mimarlık Gri Sanat ödülü ve Yapı Dalı birincilik ödüllerini almıştır. 2000 ve...