19 / 04 / 2024

vergi borcuna taksit yapılıyor mu

vergi borcuna taksit yapılıyor mu

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Torba Yasa Tasarısı'na göre, vergi ve prim borçlarını yapılandırmak isteyenler, taksit ödemelerinde 6, 9, 12 yada 18 eşit taksiti tercih edebilecek.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün. Peki, MTV ek vergi ödemeleri nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Vergi borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmada bugün son gün! Elinizi çabuk tutun!

Vergi borcu olanları yakından ilgilendiren borç yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Vergi borcu olan depremzedelere müjde! Faizsiz taksit imkanı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zelzele  coğrafyasındaki vergi dairelerine olan borçların 24 aya kadar faizsiz alınmadan taksitlere ödeneceğini açıkladı.

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılı ödemelerinin ilk taksit ödemeleri için yarın son gün. En düşük MTV ödemesi bu yıl 219 TL olurken,  araç tipine ve aracın yılına göre ödenecek vergi miktarı da değişiyor. Peki MTV ödemesi nereden yapılır? MTV  zamanında ödenmezse ne olur? İşte yanıtlar…

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Yurt dışında 20 bin lira daha ucuza alacağımız iPhone telefon turizmini patlattı

Türkiye’de alabileceğiniz bir iPhone telefonu ABD’de 20 bin lira daha az ücretle alabiliyorsunuz. Cep telefonunda bulunan vergi oranı, taksit sınırı ve aynı zamanda yurtdışı ile açılan fiyat makası, alternatif yollardan tedariki çoğalttı.  İşte detaylar…

Milyonlarca araç sahibi ödeyecek! MTV ikinci taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? Hangi araç sahibi kaç lira ödeyecek? 

Senenin ikinci yarısına yaklaşılmaya başlanmışken, sürücüler, '2022 MTV ikinci taksit ödemesi ne zaman?, MTV neye göre hesaplanır?, Hangi araç için ne kadar vergi ödeniyor?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki hangi araç için kaç lira MTV ödeniyor? Hangi araç sahibi kaç lira MTV ödeyecek?

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman? Vergi en son ne zaman ödenebilir?

Borç yapılandıranlar dikkat! Birinci taksit ödemelerinde son gün!

7326 sayılı Kanun'dan yararlananların başvuru süresi içinde süresi dolan vergi ve diğer borçlarına ilişkin ilk taksit ödemelerinde bugün son gün.

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

vergi borcuna taksit yapılıyor mu Haberi

vergi borcuna taksit yapılıyor mu

Mayıs ayı sonunda 61 madde olarak Meclis'e sunulan, görüşmeler sırasında verilen önergelerle madde sayısı 150’yi aşan Torba Yasa Tasarısı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul eldildi. Tasarının Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerine 15 Temmuz Salı günü başlanması ve bayrama kadar tasarının yasalaştırılması planlanıyor. 


3 Haziran’dan bu yana komisyonun hafta sonları ve geceleri de dahil yoğun mesai yaptığı tasarıyla çok sayıda kanunda değişiklik yapılırken muhalefet partileri, torba tasarıya AK Parti önergeleriyle, Anayasaya aykırı pek çok düzenlemenin eklendiğini iddia etti. 38 gün devam eden tasarının görüşmelerine gelerek hükümet sıralarında oturan bakan sayısı ise 17’yi buldu. 


İşlenmiş mücevher ithalatına vergi 

Komisyonda son gece kabul edilen önergeyle işlenmiş mücevher ithalatına yüzde 20 ÖTV, yüzde 18 KDV uygulanmasına dönük düzenleme yapıldı. Kıymetli taşların (elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir,...