19 / 03 / 2024

vergi zıyaı

vergi zıyaı

Tapuda gösterilecek satış bedeli sizin alım-satım masraflarınızı etkiler. Alacağınız konutu rayiç bedelinin üstünde alırsanız aldığınız bedeli göstermeniz gerekmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Altında ibreler kırmızıya döndü! Tehlike çanları çalıyor! Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos altın fiyatları

Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının ons fiyatı dün 1912 dolarken bugn 1904 dolara geriledi. Altında ibreler kırmızıya döndü. Tehlike çanları çalıyor. Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü! Elinde 1 gramı bile olan bakmadan sakın geçmesin! 25 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatları dün yükselişe geçerken bugün altında ibreler kırmızıya döndü. Gram altın ne kadar oldu? Elinde 1 gramı bile olan bakmadan sakın geçmesin. 25 Mayıs Perşembe canlı altın fiyatları.

Altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Gram altın 1380 TL olurken altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü. 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Hanımlar dikkat! King KYF 25 Magic Fry Siyah Sıcak Hava Fritözü Gratis'te indirime girdi! Bu indirim kaçmaz! 

King Sıcak Hava Fritözü yağsız kızartma, haşlama ve pişirme işlemlerini gerçekleştiriyor. 1600 Watt motor gücüne sahip cihaz minimum enerji harcıyor. Peki ürün indirimle nerede ne kadara satılıyor? 

Hasarsız ve az hasarlı bina ne demektir? Bir bina hasarsız ya da az hasarlı olarak tespit edilirse ne olur?

Kahramanmaraş’ta merkez üstü olan iki depremden sonra 10 il derin yaralar aldı. Ülkece bu yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bu büyük doğal afetten sonra vatandaşlar yaşadıkları evlerini depreme karşı kontrol ettirmek istiyor.

Altın fiyatlarında ibre kırmızıya döndü! Elinde altını olanların feleği şaştı! Hemen bakın! 1 Şubat 2023 altın fiyatları

1 Şubat Çarşamba günü altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bugün de altın fiyatlarında ibre kırmızıya döndü! Elinde altını olanların feleği şaştı! Altın fiyatları ne kadar oldu? Hemen bakın! 1 Şubat 2023 canlı altın fiyatları.

Trakya'da çiftçinin yüzü gülüyor, kışlık ekimler yapıldı, rekolte düşmeyecek

Trakya'da kuruya ekim yapan çiftçinin yüzü yağışlarla güldü. Kışlık arpa, buğday ve yemlik bezelye ekimi yapıldığını belirten Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, 2023 yılında olası bir emtia krizinden Türkiye'nin etkilenmeyeceğini söyledi.

Çakılıyor... Elinde dolar olanlar acilen bakın! İbreler kırmızıya döndü! Dolar bu kadar oldu

Güncel dolar endeksi 27 Ekim 2022 109,398 seviyesine geriledi. Elinde dolar olanlar acilen bakın. Dolarda bugün ibreler kırmızıya döndü. Güncel dolar kuru çakılıyor. İşte 27 Ekim 2022 dolar/TL kuru.

Hollanda'da konut sorununa ilginç çözüm!

Hollanda'da kiralık konut sorunu giderek artarken, Lahey kentinde bulunan bir konut kooperatifi, yalnız yaşayan bekar kiracıları birbirleriyle tanıştırıp, aynı evi paylaşmalarını için"çöpçatanlık" girişiminde bulundu

Sözcü enflasyon zammı yaptı haberi "Artık sözün bittiği yerdeyiz ya var olacağız ya yok olacağız"diyerek duyurdu

Türkiye'de dolar kurunda yaşanan yüksek enflasyonun en fazla etkilediği kesimlerin başında yazılı medya geldi Kağıdın ithal olması nedeniyle fiyatının dolara endeksli artması Sözcü Gazetesi'nin fiyatına zam yapmasına neden oldu. Gazete haberi 'Sözün bittiği yer' diye duyurdu.

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Halkalı'da 70 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yıldız, Yaşar Yıldız ve Hüseyin Yıldız ortaklığında kuruldu.

vergi zıyaı Haberi

vergi zıyaı

Tapuda gösterilecek satış bedeli sizin alım-satım masraflarınızı etkiler. Alacağınız konutu rayiç bedelinin üstünde alırsanız aldığınız bedeli göstermeniz gerekmektedir. Bedeli düşük göstermek alım satım masraflarınızı düşürür. Ancak bu bedelin düşük olduğu Maliye Bakanlığı tarafından belirlenirse yüksek cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.


Alım satım işlemi için tapuya giden vatandaşa belediyeden rayiç bedel alması gerektiği söyleniyor. Bu konuda fazla bilgisi olmayan vatandaşa rayiç bedelin altında satış gösteremeyeceği anlatılıyor ama satış bedelini doğru göstermezse ne gibi cezalarla karşılaşacağı hakkında fazla bilgi verilmemesinden ve vatandaşın masrafları düşürmek istemesinden dolayı satışlar genellikle rayiç bedel üzerinden gerçekleşmektedir. Satış bedelinin rayiç bedel üzerinden gösterilmesi bazı durumlarda müteahhitin gelir vergisi matrahını gizlemek istemesinden de olabiliyor. Çünkü müteahhitin gerçek bedel üzerinden satış göstermesi daha yüksek gelir vergisi ödemesi demek oluyor. Müteahhitlerin...