19 / 04 / 2024

yabancılar nasıl konut tipi seçiyor

yabancılar nasıl konut tipi seçiyor

Yabancı yatırımcıların, Türkiye’den gayrimenkul alımı artıyor ancak metrekareler küçülüyor. Körfez yatırımcısının yaptığı yatırım son 2 yılda 353’ten ortalama 216 metrekareye düştü

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yeni dönemde memur ve emekli maaşları nasıl olacak? Detaylar peş peşe açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Artık ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” dedi. Peki hedef enflasyon neden önemli? Bu memur ve emekli aylıklarını nasıl etkiler? İşte detaylar...

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

TOKİ arsa kura çekimlerinde son dakika! TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Pek çok kişi TOKİ arsa kura çekimi sonuçlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ İstanbul 2023 arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları tek tek açıklandı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan TOKİ İstanbul arsa 2023 sonuçları tek tek açıklandı! Peki TOKİ arsa 2023 kura sonucu nasıl ve nereden öğrenilir?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Konut fiyatlarında yabancı yatırımcı etkisi! Piyasayı yabancılar mı belirliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müsavirleri Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, yabancıların neredeyse konut piyasasını belirler duruma geldiğini söyledi.

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

yabancılar nasıl konut tipi seçiyor Haberi

yabancılar nasıl konut tipi seçiyor

Eva Gayrimenkul Değerleme ve Epos Gayrimenkul’ün gayrimenkul sektörüne yönelik hazırladığı çalışma, yabancı yatırımcıların bu yıl geçen yıla göre daha küçük alanlı yatırım yaptıklarını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, yılın ilk çeyreğinde yabancı yatırımcılar toplam 883 bin 855 metrekarelik alana yatırım yaparken, bu oran bir önceki yılla hemen hemen aynı kaldı. Geçen yılın ilk çeyreğinde yabancılar 881 bin 963 metrekarelik yatırım yapmıştı. Alan bazında değişim görülmezken, adet bazında yüzde 11 artış oldu. Bu yıl ilk çeyrekte 5 bin 405 gayrimenkul yabancıya satılırken, geçen yıl bu sayı 4 bin 860 seviyesindeydi. Bu durum, yabancı yatırımcıların aldığı mülk sayısını artırırken, daha küçük metrekareli yatırımlara yöneldiğini gösterdi.

Türkiye’ye en çok yatırım yapan kesimin başında gelen Körfez’in tercihlerinde de aynı durum görüldü. Araştırmaya göre, Körfez ülkeleri yatırımcıları...