26 / 04 / 2024

yabancılara konut satışları

yabancılara konut satışları

Türkiye'de son beş yılda yabancılara yapılan konut satışları yüzde 82,5 oranında artış gösterdi. Son beş yılda yabancılara 94 bin 393 konut satıldı. 

Ramadan Kumova: İki bayram arasında Körfez bölgesinden talep bekliyoruz!

Yabancıya konut satışlarında artış beklediğini belirten Feryapı Yönetim Kurulu Üyesi Kumova, “Özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı arasında Körfez’den büyük talep olacak” dedi.

Yabancılara 2015 Mart ayında bin 610 konut satıldı!

TÜİK, Mart 2015 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları 2015 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 oranında artarak 116 bin 30 oldu.

Yabancıya konut satışı yüzde 59 arttı!

Yabancıya konut satışı yüzde 59 arttı. Türkiye'de yabancılara konut satışı, yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 10.740 adetten 17.104'e yükseldi.

Yabancılara konut satışları yüzde 57 arttı!

Türkiye'de toplam konut satışı yılın ilk yedi ayında yüzde 10 azalırken, yabancılara konut satışı aynı dönemde yüzde 57 arttı ve adet olarak 10 bine dayandı.

Yabancılara konut satışında en fazla artış 1.509'la İstanbul oldu!

Son zamanlarda yabancılara satılan konut oranlarında patlama yaşanıyor. Yabancılara konut satışında yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artış, bin 509 konutla İstanbul'da oldu.

Türkiye'de satılan konutların yüzde 15'ini yabancılar alıyor!

2000'li yılların başından bu yana inşaat sektörü, Türkiye büyüme rakamlarına büyük ölçüde katkı yaparken, 2012 yılı hariç, büyümede ana eksenin inşaat sektörü olduğunu söylemek mümkün...

Konut satışında yüzde 15 pay yabancıların!

Türkiye'de deprem sonrasında, yeni proje rakamlarında patlama gerçekleşirken, konut alımında en büyük talebin, hızlı nüfus artışı, aile yapıları, kentleşme ve gelir düzeyindeki değişkenliklerden geldiği belirtiliyor...

Yabancı yatırımcılar konut yatırımlarını durdurdu!

Yerli yatırımcıların dövizde kalıp konut yatırımlarını bekletmesinden endişe eden gayrimenkul sektörü yabancıların yatırımlarını durdurma kararı ve sipariş iptalleri ile sarsıldı. Yabancı yatırımcılar konut yatırımlarını durdurdu...

Dolar yükseldi yabancılar konut alımına yöneldi!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, son 4-5 ayda Türk Lirası'nın yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışları artırdı. Son Aralık ayında yabancıya yaptığımız satışlar yüzde 31'e yükseldi...

2013 yılının başından itibaren 5 bin 432 yabancı Türkiye'den konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, 2013 yılının başından bu yana 5 bin 432 yabancı konut satın aldı...

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

KKTC’de “işgal boyutuna” geldiği iddia edilen yabancılara konut ve arazi satışıyla ilgili yasal düzenlemeler yolda. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

yabancılara konut satışları Haberi

yabancılara konut satışları

Türkiye'de son 5 yılda yabancılara yapılan konut satışları yüzde 82,5 oranında arttı. Interpress’in Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, 2013 yılında yabancılara satılan konut sayısı 12 bin 181 iken 2017 yılında bu rakam 22 bin 234 oldu. Buna göre, son 5 yılda yabancılara yapılan konut satışlarının toplamı 94 bin 393 konuta ulaştı.


Yabancılar en çok İstanbul'dan konut aldı

2017'de 2016 yılına göre yabancılara yapılan konut satışlarında en fazla artış yüzde 40,8 ile İstanbul’da oldu. İstanbul’u yüzde 31,3 ile Yalova, yüzde 31,1 ile Ankara ve yüzde 20,7 artış ile Trabzon takip etti. Aydın’da ise yabancılara yapılan konut satışlarında yüzde 5,2 oranında azalma oldu. İstanbul'u 4 bin 707 konut ile Antalya, 1.474 konut ile Bursa izledi.


En çok konutu Araplar aldı

Yabancılar...