29 / 03 / 2024

yapı ruhsatı tasarım gözetimi

yapı ruhsatı tasarım gözetimi

Bina deprem tasarım gözetim ve kontrol hizmetleri esasları belirlendi ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi...

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

Berna Yapı Proje Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berna Yapı Proje Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Berna Almış tarafından kuruldu.

Hook Yapı Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Hook Yapı Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cenk Duran ve Ekrem Sarıoğlu ortaklığında kuruldu.

Akart Yapı Proje Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akart Yapı Proje Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yıldıray Peker tarafından kuruldu.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arslan Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Mimarlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arslan Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Mimarlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Arslan tarafından kuruldu.

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'da ödüller 12 Mart'ta verilecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”ndaki projelerin ödüllerini verecek... 

Designage Mimarlık Yapı Tasarım Proje İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Designage Mimarlık Yapı Tasarım Proje İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gürbüz Şahin tarafından kuruldu. 

MYM Tasarım Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MYM Tasarım Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 250 bin TL sermaye bedeli Mustafa Gülcan ve Yücel Şentürk tarafından kuruldu.

Avbel Kentsel Yapı Tasarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Avbel Kentsel Yapı Tasarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Alataş tarafından kuruldu. 

Archa Yapı Tasarım Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Archa Yapı Tasarım Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nur Karraum Beyaz ve Ömer Hani Karraum tarafından kuruldu.

Taya Tasarım Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taya Tasarım Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Durmuş Akkoyun, Fatih Akkoyun ve Halit Akkoyun tarafından kuruldu.

yapı ruhsatı tasarım gözetimi Haberi

yapı ruhsatı tasarım gözetimi

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği kapsamında, özel uzmanlık gerektiren konularda tasarımın gözetimi ve kontrolü hizmetini yerine getireceklerin kriterleri de belirlendi. 

Yayınlanan tebliğe göre, tasarım gözetimi ve kontrolü hizmeti; Bakanlıktan aldığı tasarım gözetmenliği belgesi ile çalışan ve münhasıran akademik eğitim, proje tasarımı veya proje danışmanlığı işi ile uğraşan inşaat mühendisleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekecek. 

Yapı ruhsatı için şart

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre tasarım gözetimi ve kontrolü hizmeti alan yapı sahibi ilgili gözetmen raporlarının ve tutanakların bir nüshasını yapı ruhsatı başvurusunda statik projelerle birlikte İdareye vermesi gerekecek. Statik proje müellifleri, tasarımını üstlendikleri projelerde Esaslar kapsamında tasarım gözetimi ve kontrolü hizmeti alınmadan proje işini sürdüremeyecek.

Yapı ruhsatı başvurusu sırasında veya herhangi bir şekilde aksine davrandığı tespit edilenler, haklarında 27/1/1954 tarihli ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve...