11 / 05 / 2024

Yapı ruhsatlarında yeni dönem

Yapı ruhsatlarında yeni dönem

Akustik Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Türker Talayman,1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Gürültü Yönetmeliği’nin yeni yapılardaki komşu gürültüsüne, şehir gürültüsüne, bina içi seslerin azaltılmasına yönelik olduğunu söyledi..

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Araba almak isteyenlere müjde! Otomobil fiyatlarında yeni kredi kampanyası! 0.99'dan başlayan imkanlarla...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler ve yaptırımlar sonrası araba fiyatları düşüşe geçerken, otomobil markalarından indirim kampanyaları gelmeye başladı. Araba almak isteyenlere müjde , otomobil fiyatlarında yeni kredi kampanyası...

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Dul ve yetim aylığında yeni zamlı rakamlar peş peşe geldi! Kök aylığı 6, 7, 8 bin TL olanlara ne kadar zam yapılacak?

Dul ve yetim aylıklarına Temmuz ayında da zam gelecek. Peki kök aylığı 6, 7, 8 bin TL olanlara ne kadar zam yapılacak? İşte yeni zamlı dul ve yetim aylığı hesaplama...

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, milyonlarca araç sahibi için önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre trafik sigortasında yeni dönem başlayacak. İşte detaylar...

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi! 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın!

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi... 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın...

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! O sürücülere yüzde 50 indirim yapılacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortasında yeni yol haritasını anlattı. Buna göre poliçelere çok riskli sürücüler ve çok iyi sürücüler adı altında yeni basamaklar eklenecek ve 8 basamaktaki sürücülere yüzde 50 indirim uygulana

Konut alım satımlarında yeni dönem! Tapu işlemleri noterde de yapılabilecek!

Konut alım satımlarında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılacak.

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni gelişme!

İnşaat sektöründe faaliyett gösteren Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni bir karar alındı. Buna göre, iflas kararı kaldırıldı.

2021'in ilk 3 ayında 32 bin 832 ev için yapı ruhsatı verildi!

2017'den sonra gerilemeye başlayan yapı ruhsatlarında 2020'de başlayan hareketlenme 2021'in ilk 3 ayında da devam etti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yapı ruhsatı rakamlarındaki yükselişleri değerlendirdi.

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor!

Bakanlık konut alım satımında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için harekete geçti. İşte konut alım ve satımında yeni düzenleme ile yapılacak değişiklikler...

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın yapı ruhsatları hazırlandı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım kapsamında, 884 Ada 1 Parselde yer alan Bağımsız Bölümlere ait yapı ruhsatları yeniden düzenlendi. 

Yapı ruhsatlarında yeni dönem Haberi

Yapı ruhsatlarında yeni dönem

Işıklar Yapı Ürünleri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUAM) iş birliğiyle düzenlenen “Yapılarda Güvenlik ve Konfor Duvarla Başlar” etkinliğinde konuşan Akustik Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Türker Talayman, 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Gürültü Yönetmeliği’nin detaylarını paylaştı.

Yeni yapılarda ruhsat almak için mimari ve tesisat projelerine ek olarak akustik proje, hesap ve çizimlerinin de başvuru esnasında sunulması gerekeceğini dile getirdi. 
 

Türker Talayman, ilgili yönetmeliğin yeni yapılardaki komşu gürültüsüne, şehir gürültüsüne, bina içi seslerin azaltılmasına yönelik olduğunu söyledi.

Bu tarih itibariyle yapı ruhsatı almak için yapılan başvurularda mimari ve tesisat projelerine ek olarak yönetmeliğe göre hazırlanacak akustik proje, hesap ve çizimlerinin de dosya olarak sunulması gerektiğini söyleyen Talayman, bu belgelerin eksik olması...