25 / 04 / 2024

yapı sınıfları ve grupları

yapı sınıfları ve grupları

Kaç çeşit yapı sınıfı bulunuyor? Yapı sınıfları 2013 nelerdir, diye soruyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Aksoy Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Aksoy Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aksoy tarafından kuruldu.

Emekli ve memur maaşında kader günü! Memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar olacak? Hemen öğrenin!

​​​​​​​Kamu görevlileri Hakem Kurulu'nun 4’ncü toplantısından da bir sonuç çıkmadı. Kurul, bugün (31 Ağustos) son toplantısını yapacak ve kararını verecek. Peki, Hakem Heyeti’nin kararı ne olacak? Yeni zam oranlarına göre kim ne kadar aylık alacak? İşte detaylar...

Florist Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Florist Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Öner Çimen tarafından kuruldu.

Fuar Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Fuar Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Fuar Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Taştan Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştan Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükrü Taştan tarafından kuruldu.

Bursluluk ödemelerine zam geldi mi? İlkokul, ortaokul İOKBS bursu ne kadar oldu?

Veliler ve öğrenci adayları 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı öğrencilerini kapsayan bursluluk sınavı ödemelerinin ne kadar olduğu sorgulanıyor. Peki, bursluluk ödemeleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ymç Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ymç Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Yalçın Yamaç tarafından kuruldu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Uht Hırdavat Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Demir Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uht Hırdavat Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Demir Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Sevi tarafından kuruldu.

İstank Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstank Yapı Malzemeleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Vatansever tarafından kuruldu.

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.

yapı sınıfları ve grupları Haberi

yapı sınıfları ve grupları

Yapı sınıfları 2013!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından maliyetleri belirlenen yapı sınıfları, 4 ana grup altında toplanıyor. Bunlar Mimarlık hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları, Elektrik Mühendisliği hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları, Makine Mühendisliği hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları ve İnşaat Mühendisliği hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları olarak karşımıza çıkıyor.


Yukarıda belirttiğimiz yapı sınıfları da kendi aralarınde birinci sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf, dördüncü sınıf ve beşinci sınıf olmak üzere 5'e ayrılıyor.


Yapı sınıfları, tanım ve kapsamları aşağıda yer alıyor. İşte yapı sınıfları 2013 ve detayları...


Yapı sınıfları 2013..

1- Mimarlık hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları


Birinci sınıf

Ağıl, ahır, samanlık gibi çok basit tarım binaları, basit barakalar ve diğer yardımcı binalar ile daha ziyade Mühendislik hizmetlerine yardımcı olarak çalışmayı gerektiren istinad duvarları, sahil tahkimatı, trafo ve benzeri yapılardaki Mimarlık hizmetlerini ifade...