26 / 04 / 2024

yardım programı

yardım programı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, yoksul vatandaşlara 25 bin liraya kadar ev yapımına ve ev satın alımına yönelik barınma yardımında bulundu.

24 bin ailenin konut ihtiyacı karşılandı!

Hükümet, yoksulluğu ortadan kaldırmak için dev atılımlara imza atıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yardım programları kapsamında toplam 3 milyon 17 bin aileye 20 milyar lira kaynak aktarıldığı açıklandı.

Aile Bakanlığı 2024 yılı sosyal yardım programını açıkladı! İşte kalem kalem o destek ödemeleri!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merakla beklenen 2024 yılı yardım programını da açıkladı. İşte kalem kalem o destek ödemeleri...

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

PTT, fatura ödemekte zorlananların imdadına yetişiyor: Hemen başvuru yaparak 225 TL'lik fatura yardımından yararlanın! 

Elektrik faturalarındaki artış, birçok insanın bütçesini zorlarken, PTT bu konuda belirli koşulları karşılayanlara yardımcı oluyor. Peki, PTT'nin sunduğu elektrik faturası destek programı kimlere yönelik? Hangi kriterlere göre bu yardım sağlanıyor? İşte konu hakkında tüm bilgiler...

Aile Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakit yardımı yapıyor!

Türkiye, ihtiyaç sahibi ve eşini kaybetmiş kadınlara yönelik özel bir sosyal destek programını hayata geçirdi. Bu özel programa başvuran eşi vefat etmiş kadınlar, her ay düzenli olarak hesaplanan ve 2 ayda bir olacak şekilde 1.000 TL nakit yardım alıyorlar.  

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere 1.700 TL maddi yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi çocuklu aileler için bir maddi yardım programı başlatmıştır. Bu program sayesinde, belirli başvuru şartlarını karşılayan ev hanımları ve çalışan kadınlar, aylık olarak 1.700 TL maddi yardım alabilecektir.

Aile Bakanlığı hızlı davrandı! Bu kişilere 4.336 TL para yardımı yapılacak! Yalnızca bu kişiler alabilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tüberküloz veya SSPE hastalığına sahip olan veya hastalara bakmakla yükümlü olan vatandaşlara yönelik yeni bir nakit yardım programı başlattı. Başvurusu kabul edilen kişilere, 4.336 TL tutarında ödeme yapılmaktadır.

Aile Bakanlığı'ndan flaş destek! Bu kişilere 2 bin TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların maddi sıkıntılarına destek olmak amacıyla yeni bir program başlatıyor. Bu program kapsamında, eşini kaybetmiş olan kadınlar için iki ayda bir 2 bin TL'lik yardım ödemesi yapılacak. Başvuru yapacak kadınlar için detaylar da bakanlık tarafından duyuruldu.

700 TL gıda yardımı programı hakkında merak edilenler: 700 TL Gıda yardımı nasıl alınır?

E-Devlet üzerinden sunulan gıda yardımı, birçok kişi için yılda iki kez önemli bir destek sağlıyor ve alışveriş yükünü azaltıyor. Ancak, 700 TL değerindeki bu yardımdan faydalanmak için belirli şartlar ve izlenmesi gereken adımlar bulunuyor.

Her aileye 1100 TL yardım yapılacak! Kimlik numaranızla kontrol edebilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, uygun şartları sağlayan tüm hanelere nakit yardım sunarak sosyal yardım programını başlatmıştır. Bu program kapsamının detayları haberimizin devamında sizlerle...

Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine zam yapacak mı? 2023 Aile destek parası 1250 TL'ye okkalı zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların hesabına her ay 850-1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, sosyal yardım ödemelerine zam yapacak mı? 2023 Aile destek programına okkalı zam geldi mi?

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

Çocuk Destek Bileşeni yardım paraları, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan maddi durumu yetersiz hanelere ödeniyor. Peki, Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? İşte 2022 Çocuk Destek Bileşenine ilişkin tüm detaylar...

yardım programı Haberi

yardım programı

Bakanlık verilerinden derlediği bilgiye göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından, daha çok kırsal alanda bulunan yoksul hanelerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yapım, onarım ve eşya yardımı yapılıyor.


Bu kapsamda kendi arsası olan vatandaşlara 25 bin liraya kadar ev yapımına ve ev satın alımına yönelik barınma yardımında bulunuluyor. Ayrıca oturulamayacak derecede sağlıksız koşullarda yaşayanların evlerinin onarımı için kişi başı 15 bin liraya kadar kaynak aktarılıyor.


Barınma yardımlarından geçen yıl 22 bin 230 hane faydalandı, bu kapsamda 75 milyon 296 bin 634 lira harcandı.


Bu yılın nisan ayı sonuna kadar ise 9 bin 878 haneye 19 milyon 503 bin 817 liralık yardım yapıldı.


"Ailenin ihtiyaçlarına göre eşya yardımı da yapıyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül...