29 / 03 / 2024

Yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik kararı

Yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik kararı

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldığı belirtildi. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!

Evde bakım yardımı alan yüz binlerce kişi merakla Kasım 2023 paralarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılıyor. İşte detaylar...

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

e-Devlet'ten başvuranın hesabına hemen yatırılıyor! Çocuk parası zamlandı mı? Şimdi peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ihtiyaç sahiplerine çocuk yardımı gerçekleştiriliyor. e-Devlet'ten başvuranın hesabına hemen yatırılıyor! Çocuk parası zamlandı mı? Şimdi peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Bakanlık peş peşe duyurdu! O 7 ildeki yatırımlara devlet destek verecek!

Türkiye genelinde 7 ayrı ildeki 7 yatırımın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleneceği duyuruldu. Peki o yatırımlar hangi ilde ve hangileri olacak?

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı! SED yardımına nasıl başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olan ailelerin hesaplarına çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi şeklinde ekim ayında toplam olarak 349 milyon 452 bin Türk Lirası yatırıldığını duyurdu. İşte detaylar…

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

Anaokulu parası ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı yardımından kimler faydalanacak?

Devlet dar gelirli ailelerin çocuklarına anaokulu destek ödemeleri yapılacak. Peki, anaokulu yardımı başvuru koşulları neler? Anaokulu ödemeleri ne zaman yatırılacak? Ana sınıfı desteği kadar? İşte detaylar...

Kripto para yatırımında rekor kırıldı!

Kripto para varlıklarında 11 ayda rekor seviyesinde sermaye girişi yaşandı. Uzmanlar yatırımlarda dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. 

Yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik kararı Haberi

Yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik kararı

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.


Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın 6. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "genel teşvik uygulamaları" ibaresi "genel ve bölgesel teşvik uygulamaları" şeklinde değiştirildi.


1. bölgede uygulama süresi 2 yıl, 2. bölgede uygulama süresi 3 yıl, 3. bölgede uygulama süresi 5 yıl, 4. bölgede uygulama süresi 6 yıl, 5. bölgede uygulama süresi 7 yıl ve 6. bölgede uygulama süresi 10 yıl olarak belirlendi.


Yatırıma katkı oranları ise şu şekilde;


Bölgesel teşvik uygulamaları

1. bölgede yatırıma katkı oranı yüzde 15, kurumlar vergisi veya gelir vergisi indirim oranı yüzde 50

2. bölgede yatırıma katkı oranı yüzde 20, kurumlar vergisi veya gelir vergisi indirim oranı yüzde 55

3. bölgede yatırıma katkı oranı...