20 / 04 / 2024

yazlık ev kısa süreli kiralama

yazlık ev kısa süreli kiralama

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünki yazısında yazlık evlerin kısa süreli kiraya verilip verilmemesiyle ilgili bilgi verdi...

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Serenay Sarıkaya, Marmaris'te hem arsa hem yazlık ev arıyor! 10 milyon TL'yi gözden çıkardı!

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, sık sık gayrimenkul yatırımlarıyla gündeme geliyor. Sarıkaya'nın yeni gözde yeri ise Marmaris Selimiye olurken, bu bölgeden de kısa zaman da bir arsa veya konut alacağı belirtildi. İşte detaylar...

Yazlık fiyatları uçtu: 75 metrekare yazlık ev 21 milyon TL!

Yazlık bölgelere göç, konutlarda satış ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu durumu fırsata çeviren ev sahipleri ise yazlık satarken fahiş fiyatlar vermekten geri durmadı. Bir ev sahibi Balıkesir'de 75 metrekare yazlığı 21 milyon liraya satışa çıkardı.

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının ardından, kısa dönemli ev kiralama pazarı büyümeye başladı. Ev sahipleri kontrat imzalarken kısa dönemli imzalıyor. İşte detaylar..

Yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini kısa dönem kiralamaya yöneltti!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira artışlarına gelen sınırlama ev sahiplerinin tercihlerini değiştirdi. Yüzde 25 zam sınırına takılmak istemeyen ev sahipleri kısa dönem kiralamalara yöneldi.

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık konut kiralamak isteyen kişiler arayışlarına başladı. Fakat yazlık evler için istenen yüksek fiyatlar yazlık kiralamayı düşünen vatandaşları düşündürüyor. Bazı bölgelerde kiralamalar Euro üzerinden yapılırken, bazı bölgelerde boş ev kalmadı...

yazlık ev kısa süreli kiralama Haberi

yazlık ev kısa süreli kiralama

İzmir civarında bir yazlık sitede dairem var. Ben senenin belli günlerinde gidebiliyorum. Gitmediğim günlerde de bu yeri kiraya veriyorum. Sitede karar alınmış, kiracılar siteye girer girmez kişi başına ücret alınacak. Böyle bir karar olur mu?  Ç.K.


Doğrusu bizim toplumumuzun yaratıcı gücüne bazen hayranlıkla bazen da endişe ile bakıyorum. Oturup neler düşünüyorlar. Önce sormak isterim, sizin site otel, motel, plaj falan gibi bir ticari kuruluş mu? Eve giren kiracı bu yere biletle mi girecek? Peki bileti kim kesecek, rüsümu kim ödeyecek? Böyle bir şey düşünülebilir mi? Herkes evini kiraya vermekte serbesttir. Kiracılar da ödedikleri kira karşılığı gayrimenkul, kullandıkları gibi gayrimenkulün bağlı bulunduğu siteden veya ana yapıdan da istifade ederler. Bunun için de aynca bir para ödemezler. Bir başkası da çıkıp, buraya...