28 / 03 / 2024

Yazlık evleri dekore etmenin püf noktaları

Yazlık evleri dekore etmenin püf noktaları

Bir yazlık evin iç mimari ana tasarım kararlarında; evin bulunduğu bölgenin iklim şartları, evin mimarisi, mimarinin konumlandırılışı, ev içerisine alınan güneş ışığı ve evin kullanım sıklığı gibi pek çok parametre rol oynamaktadır.

Seba Küçükbük Evleri Mayıs 2019'da teslim edilecek!

Seba Küçükbük Evleri sadece yazlık bir proje değil. 4 mevsime uygun mimarisi, yerleşime yakınlığı ve hizmetleriyle her zaman keyifle yaşanabilecek bir hayat sunuyor. 

Yazlık evler nasıl dekore edilmeli?

Bir yazlık evin iç mimari ana tasarım kararlarında; evin bulunduğu bölgenin iklim şartları, evin mimarisi, mimarinin konumlandırılışı, ev içerisine alınan güneş ışığı ve evin kullanım sıklığı gibi pek çok parametre rol oynamaktadır.

Yazlık evde veranda nasıl dekore edilir?

Yazlık evinizde bütün vaktin geçtiği verandanızı dekore etmek için çok çaba sarf etmenize gerek yok. Alışverişten önce biraz planlama yapmak ve çok fazla eşya ile doldurmamak ana prensip olmalı...

Yazlık evlerin sezonluk kirası 30 bin TL'ye çıktı!

Ege ve Akdeniz'de evi olanlar 'yazlıkçı avı'na çıktı. Denize yakın bölgelerdeki 50-60 metrekarelik evlerin kiraları sezonluk 30 bin liraya çıktı. Üstelik ev sahipleri, bu kazançlarını Maliye'ye bildirmedikleri için vergi de ödemiyor.

Hatice Kolçak: Yazlık ev kiraları 30 bin lirayı buluyor!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, tatil sezonuna girilmesiyle yazlık evlerde kira fiyatlarının aşırı arttığını, 0-60 metrekare kutu gibi evler için sezonluk 30 bin lira kira istenilen yerler olduğunu söyledi.

Yazlık aile konutu sayılır mı?

Medeni Kanun gereğince, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yer aile konutu oluyor. Peki, yazlık aile konutu sayılır mı? İşte yanıtı..

2015 yazlık konut fiyatları açıklandı!

Emlak Endeksi'ne göre yazlık konut fiyatları açıklandı. İşte mütekabiliyet yasasından sonra hareketin artarak devam ettiği yazlık ev piyasasında son durum...

Gölcük Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri'ne talep arttı!

Gölcük Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri, havaların ısınmasıyla halktan büyük ilgi görmeye başladı.

Yazlık evlere tropikal hava katacak dekorasyon önerileri!

Doğal materyaller, canlı ve baskın renkler, egzotik ahşap mobilyalar, palmiye, bambu ve mercan... Yazlık evinizi bu yaz tropik adaların havasına sokmaya ne dersiniz?

Ada Kaya İnşaat Yazlık'ta konut yapımına başladı!

Sakarya'da inşaat alanından önemli adımlar atan Ada Kaya İnşaat, Serdivan Yazlık'taki 100 konutluk projesinin startını verdi.

DKY Kartal Soğanlık Evleri fiyat!

Sabiha Gökçen Havaalanı’na 19 kilometre kadar uzaklıkta bulunan projede toplam 331 adet konut bulunuyor. DKY Kartal Soğanlık Evleri fiyat listesi kapsamında daireler 452 bin TL'den başlıyor.

Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

İnşaat yasağı, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yörelerde uygulanıyor. Peki, 2015 yılı için yazlık yerlerde inşaat yasağı ne zaman başlar? Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

TOKİ Bilecik Bozüyük Evleri ne zaman teslim?

TOKİ Bilecik Bozüyük'te 106,31 metrekarelik 3+1 daireler bulunuyor. Projede 10 bin 401 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ Bilecik Bozüyük Evleri ne zaman teslim edilecek?

Yazlık evleri dekore etmenin püf noktaları Haberi

Yazlık evleri dekore etmenin püf noktaları

Yazlık evlerin, mevsimsel olarak farklı dönemlerde ve farklı fonksiyonlarda kullanıldığı düşünülürse; tüm hava şartlarına dayanıklı, bakımı ve temizliği kolay ürünlerin seçilmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca mekanları yaz, gerektiğinde kış aylarında rahatça kullanabilmek adına sıcak bir atmosfer yaratabilecek ürünlerin seçilmesi de önemli. Çünkü zeminde seçilecek olan malzemenin (doğal taş, doğal ahşap, vs.) veya duvarda kullanılacak olan renk veya kaplamanın (duvar boyası, duvar kağıdı, tuğla duvar vs.) birbirleriyle renk ve sıcaklık uyumu mekanın belli bir dengeye ulaşmasına yardımcı oluyor. 


Sezer: Yalın bir bakış açısı tercih edilmeli

Yazlık ev dekorasyonunun mimari ve iç mimari ile bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Lejant Proje iç mimarlarından Yüksek İç Mimar Selcan Sezer, “Yazlık evlerin, mevsimsel olarak farklı dönemlerde ve farklı fonksiyonlarda kullanıldığı düşünülürse;...