24 / 04 / 2024

yeni mal sahibi eski kiracıyı tahliye etmek istemesi

yeni mal sahibi eski kiracıyı tahliye etmek istemesi

Yeni mal sahibi eski kiracı ilişkisinde evi yeni satın alan kişi, eski kontratın tarafı olmaya devam ediyor. Yeni mal sahibinin noterden yeni hesap numarasını ve mülkün yeni sahibi olduğunu kiracıya bildirmesi yeterli oluyor...

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Hyundai’den görülmemiş kampanya! 295 bin TL’ye yeni araç sahibi olun!

Hyundai’den yeni kampanya geldi. Otomobil almak isteyenlere 295 bin TL'ye yeni araç. İşte detaylar!

Kiracılar bunları mutlaka bilmeli! Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Kira konusunda ise kiracılar haklarının neler olduğunu, ev sahibi ve kiralanan evdeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir. İşte merak edilenler!

Atama müjdesi! 42 bin 500 kişi yeni iş sahibi olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi açıklayarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" ifadelerini kullandı.

Ev sahipleri ve kiracılara şok! Bu detaylara dikkat edin! 

Yeni mal sahibi olanların, kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ve mağdur durumda olan kiracıların hakları merak ediliyor. Avukat Zuhal Akbel, konuyla ilgili konuştu. İşte ev sahipleri ve kiracıların dikkat etmesi gerekenler...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi?

Yeni ev sahibi kirayı arttırabilir mi sorusu kiracıların sıkça sorduğu soruların başında geliyor. Peki Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi? İşte detaylar!

Ev sahibi evi satarsa ne olacak? Kiracı evden çıkmak zorunda mı?

Kirada oturduğu evin üçüncü bir kişiye satılması durumunda, sürecin nasıl işleyeceği konusunda yeni ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi evi satarsa ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

yeni mal sahibi eski kiracıyı tahliye etmek istemesi Haberi

yeni mal sahibi eski kiracıyı tahliye etmek istemesi


Yeni mal sahibi eski kiracı!


1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni borçlar kanunu kiracı-ev sahibi ilişkilerinde çok önemli değişiklikler getirdi. Ticari kontratlar için 2020 senesine ertelenen kanun, konut kiralamalarında ise yürürlüğe girdi. Buna göre borçlar kanununun 310. maddesinde düzenlenen yeni mal sahibi eski kiracı arasındaki ilişki şöyle ifade ediliyor:


Yeni mal sahibi eski kiracı ilişkisinde evi yeni satın alan kişi, eski kontratın tarafı olmaya devam ediyor. Yeni bir kontratın yapılmasına gerek yoktur. Yeni mal sahibinin noterden yeni hesap numarasını ve mülkün yeni sahibi olduğunu kiracıya bildirmesi yeterli oluyor. Tapuya konulan şerhlerde kiracıyı çıkartmak şerh konulan süre boyunca mümkün olmuyor. Yeni mal sahibi eski kiracısına evi aldıktan sonra 1 ay içerisinde bildirimde bulunuyor ve 6 ay içerisinde de tahliye isteyebiliyor. Kiracı...