28 / 03 / 2024

yeni malikin hakları nelerdir

yeni malikin hakları nelerdir

Eski bir malikten ev aldığınızı ve yeni malik sıfatı kazandığınızı farz edelim. Bu durumda, malik olarak apartmanda bazı hak ve sorumluluklarınız bulunuyor. Peki yeni malikin hakları nelerdir?

Pucca'dan ev sahiplerine savaş: Evdeki rutubetten ağrımayan kemiğim kalmadı, sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağım! 

Fenomen yazar Pucca'nın başı ev sahipleriyle dertte. Ev sahiplerinin farklı iddialarla eleştirdiği Selen Pınar Işık, yeni bir açıklama yaptı ve yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını belirtti. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni ek iyileştirme müjdesi geldi. Yaklaşık milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tarih verildi. 

Emeklilik için yeni ayrıntı belli oldu! Beklenen formül geldi! Emekli olmak isteyenler hemen baksın!

Önceki günlerde AK Parti seçim beyannamesinde özellikle annelere ve ev kadınlarına getirilecek yeni emeklilik hakları konusunda sosyal güvenlikte yeni bir reform ve emeklilik formülü gelebileceği gündeme geldi. Peki, emeklilik için yeni detaylar neler? Hangi formüller bulunuyor? İşte detaylar...

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

Mağduriyet gidermek için hazırlanan EYT düzenlemesi de mağduriyet yarattı! Yeni mağdurlar hangi kesim?

Emekliliği 1999 girişli olmaları nedeniyle kılpayı kaçıran ve yıllarca mücadele veren EYT’lilerin haklarını alması için hazırlanan EYT Kanun Tasarısındaki ayrıntı tepki topladı. Mağduriyet gidermek için hazırlanan kanun tasarısının yeni mağduriyetler yaracağı yorumları yapıldı. Peki EYT Tasarısının

Tüketiciler için yeni zırh! Bugünden itibaren başladı! 12 maddede tüketicilerin yeni hakları...

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadın çalışanlara yeni haklar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde kadın çalışanlara yeni haklar getirdiklerini belirterek, "İşçi pozisyonunda nitelik tablolarındaki 'Kadın işçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri yeni sözleşmede kaldırdık." dedi.

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Yeni emeklilik sistemine geçiyoruz! 566 TL fazla maaş alınacak!

2022'de yürürlüğe girecek olan yeni emeklilik sistemine göre, kişilere farklı bir sistem sunulacak. İşçileri tamamen korumak amacıyla tasarlanan bu sistemde, kıdem hakları eski haliyle korunacak.

İsrailli insan hakları kuruluşundan hükümetin Batı Şeria'da yeni konut planına tepki!

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi), İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında olan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına tepki verdi.

yeni malikin hakları nelerdir Haberi

yeni malikin hakları nelerdir

Yeni malikin hakları!

Eski bir malikten ev aldığınızı ve yeni malik sıfatı kazandığınızı farz edelim. Bu durumda, malik olarak apartmanda bazı hak ve sorumluluklarınız bulunuyor. Peki yeni malik hakları nelerdir?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, yeni malik olarak apartmandaki hak ve sorumluluklarınız mülkiyetin devralındığı tarihten itibaren başlıyor.


Buna göre yeni malikin sorumlulukları arasında eski malike ait olan birtakım borç ve giderler yer almıyor. Çünkü borçlu olan ev değil kat maliki olup; Dolayısıyla yeni kat malikinden eski kat maliki borcu nu istemek kanunen dayanağı olmayan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.


Bunun dışında kanun ve yönetmeliklerde belirtilen tüm hak ve sorumluluklar yeni malikin hak ve sorumlulukları oluyor.


Evde kiracı olması halinde yeni malik hakları..

Kiradaki evin herhangi bir sebeple el değiştirmesi halinde, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor.


Kira...