26 / 04 / 2024

yeni vergi düzenlemesi

yeni vergi düzenlemesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı...

Yeni vergi paketi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti'nin TBMM’ye sunduğu yeni vergi paketinde; dijital hizmet, konaklama ve değerli konut gibi yeni vergi kalemleri yer alıyor.

Yeni vergi paketi TBMM'ye sunuldu: Değerli konut vergisi geliyor!

AK Parti'nin TBMM’ye sunduğu yeni vergi paketinde 'dijital hizmet', 'konaklama' ve 'değerli konut' gibi yeni vergi kalemlerinin yer aldığı öğrenildi.

Cansel Turgut Yazıcı: Sektörün önünü açmak için yeni vergi düzenlemesi gerekiyor!

Arsa kıtlığı ve artan girdi maliyetleri nedeniyle erişilebilir fiyatlarda konut yapmanın imkansız hale geldigini söyleyen Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörün önünü açmak için yeni bir vergi düzenlemesi gerektiğini söyledi...

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Toyota'dan tüm modellerinde yeni fiyat düzenlemesi...

Toyota fiyat listesini yeniden açıkladı. Yeni yıl ile birlikte yeni zamlar gelmeye başlarken bazı modelin de fiyatı daha da düştüğü açıklandı. İşte ayrıntılar...

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Konut ve otomobilde yeni ilan düzenlemesi bugün resmen uygulanmaya başladı. Artık T.C. kimlik, adı-soyadı ve cep telefonu bilgileri Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne girilecek. Aldatıcı ilanın paylaşılması halinde 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Miras kalanlar aman dikkat, yeni tapu düzenlemesi geldi!

Milyonlarca kişiyi kapsayan hisseli tapuda yeni düzenleme gündeme geldi. Peki, miras sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemenin detayları neler? İşte detaylar...

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağında fiyatları düşürecek hamle!

Bir zamanlar gündemden düşmeyen ayçiçek yağına vergi düzenlemesi yapılacak. Üretim artarken, iddialara göre ayçiçek yağı ithalatında yeni gümrük vergisi uygulamaya konulacak. Fiyatların daha da düşeceği tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

yeni vergi düzenlemesi Haberi

yeni vergi düzenlemesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Teklifin görüşmelerinde söz alan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, teklifte Dijital Hizmet Vergisi adı altında yeni bir düzenlemenin bulunduğunu belirterek, buna ilişkin farklı ülkelerde uygulanan örnekleri anlattı. 

Teklifte yer alan düzenlemeler hakkında bilgi veren Ök, "Kanun teklifinde yer alan düzenlemelerle doğrudan alınan vergilerin dolaylı yoldan alınan vergilere göre payının arttırılarak gelişmiş ülkelerde uygulanan konsepte doğru bir yönelmenin söz konusu olduğunu görüyorum." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 17 yıllık iktidarı döneminde birkaç ek vergi dışında kalıcı hiçbir vergiyi getirmeyen AK Parti iktidarının şimdi vergi sistemine üç...