25 / 04 / 2024

Yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak

Yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak

Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

Yeni yıl ile beraber ölçü ve ölçü aletleri için alınacak olan muayene ve damgalama bedellerine tekrar düzenleme geldiği açıklandı. Bu kapsamda, Resmi Gazete yayımlanan karara göre; yeni ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 Türk Lirası ile muayene edileceği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Türkiye 2024 yılına yeni alınan uygulama ve bir dizi tarife değişikliği ile giriyor. Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Pasaport ve ehliyet ücretlerine yeni yıl zammı! 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile 2024'te vergi, ceza ve harçlara yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak? İşte yeni yıl fiyatları...

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Mevduat hesaplarında şok gelişme! Vatandaş yeni yılla birlikte yeniden dövize döndü!

2021 senesinin aralık ayından bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ile döviz mevduat hesaplarının pabucu dama atılırken, yeni yılla birlikte ibre yavaş yavaş yeniden döviz mevduat hesaplarına kaymaya başladığı belirlendi.

Mercedes-Benz C Serisi Sedan'a 196 bin TL yeni yıl zammı! İşte 4 Ocak 2023 fiyat listesi...

2023 yılı ile birlikte otomobil fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusuydu. Mercedes yeni yıl fiyatlarını açıkladı. Maalesef Mercedes'in modellerine zam yaptığı görüldü. Mercedes-Benz C Serisi Sedan'a da 196 bin TL'ye yakın zam geldi. İşte detaylar...

Yeni yılda 65 yaş aylığı ne kadar oldu? İşte son güncellemeler!

Yeni yıl ile birlikte, 65 yaş aylığının ne kadar olacağı da pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Akaryakıtta yeni yıl fırtınası! Benzin, motorin, LPG'de tabela değişti! BP, PO, Shell, Opet 2 Ocak 2023 fiyat listesi...

2023'ün gelişi ile beraber zam kıyameti başladı. Pek çok ürüne ve hizmete yeni yıl ile beraber zam geldi. Bunlardan birisi de akaryakıt fiyatları oldu. Peki, benzin en kadar? LPG kaç TL? Motorin fiyatları ne kadar? BP, PO, Shell, Opet 2 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yeni yönetmelikle çok sayıda elektrikli ve elektronik eşya ithal edebileceksiniz! İşte o ürünler!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında atık elektrikli ve elektronik eşyalar ithal edilebilecek. Peki yönetmeliğin kapsamı ne, hangi ürünler ithal edilebilecek? İşte merak edilen yönetmeliğin ayrıntıları…

Yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak Haberi

Yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak

Tabii veya tesviye edilmiş zemin üzerinde etrafı açık bırakılarak kolonlar üzerinde inşa edilen yapılarda taban alanı, zemine oturan en dış çeperlerdeki kolonların dış yüzeylerinin en kısa doğru parçalarıyla birleştirilmesiyle belirlenen alan taban alanı oluyor.


Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?


Yönetmelik gereğince uygulama imar planında ölçekli olarak gösterilen şematik olmayan blok yerleşim çizimleri taban alanı ve çekme mesafelerini gösteriyor.


Uygulama imar planında belirlenmemişse bu Yönetmelikle tanımlanan TAKS’a ve bahçe mesafelerine göre belirlenen taban alanının küçük olanı uygulanıyor.


Tamamen toprağın altında kalan kısımları hariç, kısmen veya tamamen açığa çıkan bodrum katların oturum alanı, hiçbir şekilde taban alanı katsayısı ile belirlenen taban alanını geçemiyor.


Taban alanı, net imar parsel alanı üzerinden uygulama imar planıyla veya planda...