25 / 04 / 2024

yenikapı dolgu alanı

yenikapı dolgu alanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, Yenikapı Dolgu Alanı imar planı teklifleri oy çokluğuyla kabul edildi

Yenikapı Meydanı 23 Mart Pazar günü açılacak!

Yerel seçimlere 13 gün kala liderler meydanlarda halka seslenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Mart Pazar günü İstanbul’da farklı bir mitinge imza atacak. Erdoğan, Yenikapı’da denizin doldurulmasıyla oluşturulan alandaki ilk mitingi gerçekleştirecek

Yenikapı'daki dolgu alanı çalışmalarında sona gelindi!

Yenikapı İDO İskelesi ve balıkçı barınaklarından Samatya'ya kadar uzanan bölgeyi kapsayan "istanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı", miting, konser, festival veya fuar alanı olarak kullanılacak...

İstanbul kıyı dolgu alanlarında son durum!

İstanbul Maltepe ve Samatya ilçelerinde hayata geçirilen kıyı dolgu alanları projeleri 29 Ağustos 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi.

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı hızla yükseliyor

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımı süren 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatının hızla yükseldiği açıklandı. 

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Kadıköy Caferağa 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Caferağa Mahallesi, 1/1000 Ölçekli Dolgu Alanı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Trabzon'a 900 yataklı şehir hastanesi inşa ediliyor!

Trabzon'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanındaki dolgu alanına yapılacak olan 900 yataklı Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu yeni hastanenin inşaatını inceledi.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Rize'de dolgu alanında dönüşüm başladı: Binalar birbirine yaslanarak ayakta duruyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi için ÇED süreci başladı!

9 milyon 775 bin TL'ye mal olması planlanan Pendik Güzelyalı Millet Bahçesi ve Dolgu Alanı projesi için ÇED süreci başladı.

Kağıthane'deki kaçak site yıkılıyor!

İstanbul Kağıthane'de 1990'da hafriyat dolgu alanına kaçak bir şekilde yapılan 6 blok ve 288 daireden oluşan sitenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlandı.

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak. İhalesi 10 Mart'ta gerçekleştirilecek...

Yenikapı'daki spor tesisleri bu ay açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Etkinlik Alanında inşa edilen futbol sahalarında sona gelindi. Çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı dev tesis, futbol kulüplerinin antrenmanlarına ve Amatör Lig maçlarına da ev sahipliği yapacak.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u hangi parayla yapacaksın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı Etkinlik Alanı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sosyal Adalet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu toplantıda kadın muhtarlarla buluştu. Kanal İstanbul tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'un hangi parayla yapılacağını

Rize'deki riskli 4 bin 174 yapı yıkılacak!

Rize'de bulunan 173 bin metrekarelik dolgu alanında riskli olduğu açıklanan 4 bin 174 bağımsız yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak.

yenikapı dolgu alanı Haberi

yenikapı dolgu alanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, İstanbul 6. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilen Yenikapı Dolgu Alanı imar planı teklifleri oy çokluğuyla kabul edildi.


İBB Meclisinde, İstanbul 6. İdare Mahkemesi kararıyla 29 Şubat 2016'da iptal edilen Yenikapı Dolgu Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifleri yeniden hazırlanarak onaya sunuldu.


CHP'li üyelerin, yeni planın İmar Komisyonuna gösterilmediğini, bu nedenle planların geri çekilmesi gerektiğini beyan etmesi üzerine, AK Parti Grubu, teklifin Çevre Komisyonunda görüşüldüğünü dile getirdi.


Teklif, CHP'li üyelerin ret oyuna karşılık AK Partili üyelerinin kabul oyuyla kabul edildi.


Teklifle, çocuk bahçesi, park ve açık spor alanları ile yüksekliği 5,5 metreyi aşmayan, takılıp sökülebilir elemanlarla inşa edilen lokanta, gazino, çay bahçesi, sergi üniteleri ve idare binalarını içeren fuar, piknik, eğlence alanları planlara...