19 / 04 / 2024

yeraltında yönelme

yeraltında yönelme

Yeraltı ölçmeleri ile ilgili bir kavram olan oryantasyon nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ağaoğlu kampanyasında yüzde 35 faiz desteği! Yüzde 1 peşinatla!

Yüzde 1 peşinatla ödemelerin yapıldığı Ağaoğlu kampanyası kapsamında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor. Kampanya Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli.

Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni!

Rüzgar enerjisi santrallerinin rüzgar gücü izleme ve tahmin merkezine bağlanması hakkında yönetmelik 25 Şubat 2015 tarihinde 29278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Rüzgar enerjisi santralleri hakkında yönetmelik tam metni...

1984 yılında Yıldız Parkı'nda müzik köşesi açılmış!

1984 yılında Yıldız Parkı'nda müzik köşesi açılmış. Malta Köşkü üzerinde yüksek ağaçlar altında açılan müzik köşesinde yapılacak müzik şölenleri gençlere yönelik olacakmış. Turing Kurumu, müzik köşesi için 1 milyon lira harcamış.

Allora Beytepe Konutları'nda yüzde 8 indirim uygulanıyor!

Çayyolu'nun Beytepe ile birleştiği çok değerli lokasyondaki konumunun yanında geniş ve ferah konutlarıyla Ankaralılar'ın dikkatini çeken Allora Beytepe Konutları, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapacağı lansmana özel fiyatlarında yüzde 8 indirim uyguluyor.

1978 yılında Yıldız'da iskan dışı alana 13 katlı bina yapılacakmış!

1978 yılında Yıldız'da bilirkişi kararına karşın iskan dışı alana 13 katlı bina yapılmaya başlanmış. Belediyeye başvuran semt sakinleri kazımın durdurulmasını istemişler. Belediye kazımın yasal olmadığını saptasa da inşaat devam etmiş.

Taksitle satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik!

Taksitle satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik, 14 Ocak 2015 tarihinde 29236 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenliyor...

5 Pointz kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Grafiti sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapan "sokak sanatı abidesi" 5 Pointz adlı bina, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yerle bir edildi. New York'taki 5 Pointz kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Güneş enerjisi 2015 yılında yükselecek!

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, 2014 yılında yenilenebilir enerji yatırımlarının yarısının güneş enerjisi projelerine yapıldığını belirterek ' Güneş enerjisi 2015 yılında yükselecek ' dedi.

Afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun yönetmeliği uyarınca Kentsel dönüşümde yıkılacak riskli binalarda aranması gereken koşullara yer veriliyor. İşte afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015...

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelik değişikliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Ocak 2015 tarihinde 29231 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı....

Tabakhane kentsel dönüşümü kapsamında yıkım devam ediyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmaları 2014'ün son gününde de devam etti. Toplam 146 milyon TL'lik yıkım yapıldı.

1974 yılında Yıldıztabya'da 50 ev her an yıkılabilirmiş!

1974 yılında Yıldıztabya'da 50 ev her an yıkılabilirmiş. Taş ocaklarının kanunsuz işletilmesi yüzünden çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalan ev sakinleri, her gece ölüm tehlikesi içinde yataklarına giriyorlarmış.

Yılbaşı turizm paketlerinin satışlarında yüzde 50 yükselme oldu!

Yurtiçi programlarında Kapadokya en çok tercih edilen mekânlar arasında. Yılbaşı paketi satışlarının yurtdışında yüzde 85'ini, yurtiçinde yüzde 70'ini tamamlayan tur operatörleri, önceki seneye oranla yüzde 50 yükselme olduğunu belirtiyor.

yeraltında yönelme Haberi

yeraltında yönelme

Oryantasyon nedir?

Oryantasyon, yeraltı ölçmeleri ile ilgili bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Yerüstü ve yeraltı ölçmelerinde ve planlarında koordinat ve yükseklik birliğinin sağlanması oryantasyon ile mümkün oluyor. Buna göre oryantasyon nedir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Oryantasyon;

Yeraltına yapılan ölçülerin ve buna bağlı olarak çıkarılan planların yerüstü ölçme ve planlarına göre doğrultu, yükseklik ve konum bakımından bağlanması işlemine oryantasyon deniyor. Bu işlem aynı zamanda yönelme olarak da ifade ediliyor.


Yerüstü ölçmeleri sonucu noktalar, konum ve yükseklik bakımından memleket koordinat sistemine kolayca bağlanabiliyor. Yeraltında böyle bağlantı imkanı olmadığından özel yöntemlere başvuruluyor.


Oryantasyon çeşitleri;

- Eğik Galeriler İle Yönelme

- Kuyularla Yönelme

- Kuyu Çekülleme Yöntemleri




Işıl Seren...