18 / 04 / 2024

yerli üretim anadolu setleri hizmete girdi mi

yerli üretim anadolu setleri hizmete girdi mi

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan 'ın katılımıyla bugün düzenlenecek törenle, Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle kısalan Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setlerinin hizmete verileceği belirtildi.

Geçen yıl en çok binek araçta Volkswagen ticaride ise Doblo tercih edildi...

Geçen sene ikinci el çevrim içi oto pazarı satışlarda ilk 3'te bulunan markaların ikisi yerli üretim yapan markalardan olduğu kaydedildi. Buna göre, Türk tüketicisinin hafif ticaride ilk tercihi Doblo oldu. İşte haberin detayları...

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! Kanser ilaçlarının da içinde olduğu 44 ilacın bedeli ödenecek! O ilaç listesi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 38'i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilacın 'bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendiği açıklandı.

Vivo'dan vergisiz telefon müjdesi!

Türkiye'de vergisiz telefon alma hakkının yerli üretim ve montajı teşvik etmek amacıyla verilmesi planı kapsamında vivo, Y Serisi modelleriyle gençlere uygun fiyatlı seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Üretim artacak! Togg Ceo'su teslim edilecek araç sayısını açıkladı!

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin teslimat tarihlerine ve üretim adediyle alakalı merak edilenleri cevapladı. Bloomberg HT'nin canlı yayına konuk olan Karakaş, Mayıs ayında 1000'in üzerinde aracın teslim edileceğini duyurdu. İşte detaylar...

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, deprem nedeniyle sınavları online yapma kararı aldı. Dün itibarıyla başlayan sınavlarda, öğrenciler sınav sorularını sızdırdı. Sızdırılan soruların herkese verildiği ve sınava giren herkesin tam puan aldığı bildirildi.

Yerli üretim Reeder S19 Max Carrefour'da çok ucuza! 09 Nisan 2023 fiyat listesi

Carrefour, Yerli üretici olan Reeder'in çok ucuz ve yüksek performansa sahip olması vatandaş tarafından tercih sebebi oluyor.  Carrefoursa Kart'a Özel yüzde 16 Tasarruf avantajınan faydalanmak isteyenler haberimizden detayı öğrenebilirsiniz.

Yerli otomobilimiz Togg’un satış fiyatı ve model ismi belli oldu

Ülkemizin 60 yıllık hayali olan yerli otomobilimiz Togg nihayet üretim bandından iniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un hafta içerisinde satışa sunulacağını söyledi.

Oppo A74 128 GB Akıllı Telefon  özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? 22 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Oppo Türkiye garantili olarak satışa sunulan markanın yeni yerli üretim telefonu Oppo A74 128 GB, ince çerçeveli geniş ekranı ile konforlu bir kullanım arayanları mutlu ediyor. Peki Oppo’nun bu en yeni modellinin özellikleri neler? Fiyatı kaç TL?

TOGG'da ücretsiz başvuru hakkı! Kaçırılmayacak fırsat

Türkiye'nin yerli üretim otomobil markası TOGG'dan şaşırtan bir açıklama yapıldı. İleri teknolojiyle donatılan TOGG modelleri, eşleştirilen akıllı telefonlarla sürekli iletişim halinde kalacak. TOGG için hazırlanan mobil uygulama düzenlenen çekilişte hak kazanan isimleri bir sürpriz beklemekte. İşte

Yerli üretim Oppo A74 Turkcell Pasaj'da! 4 Aralık 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj'dan uygun fiyatlı telefon almak isteyenlere sevindirecek güzel haber geldi! Turkcell Pasaj, Oppo 74'ü indirimli fiyattan satışa çıkardı. İşte 4 Aralık 2022 Oppo A74 fiyat listesi ve özellikleri...

Yerli üretim Oppo A74 ne kadar? 48 MP kamera, 5000mAh Pil... İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Turkcell'in e-ticaret sitesi olarak tanınan Turkcell Pasaj, Oppo'nun en çok beğenilen akıllı cep telefonlarından biri olan Oppo A74'ü satışa çıkardı. Peki, Turkcell Pasaj'da Oppo A74 fiyatları ne kadar? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Yerli üretim Başak’ta fiyatlar güncellendi. Başak 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin yerli üretim traktörü Başak Traktör, traktör ve diğer tarım ürünlerinde fiyat listelerini güncelledi. Kabinli, gölgelikli ve klimalı seçenekleriyle dikkat çeken Başak’ın fiyat listesini sizler için derledik.

yerli üretim anadolu setleri hizmete girdi mi Haberi

yerli üretim anadolu setleri hizmete girdi mi


Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setleri, bugün törenle hizmete verilecek. 


TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün Sivas Gar'da düzenlenecek törenle, Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle kısalan Sivas-Divriği hattına yerli üretim Anadolu setlerinin hizmete verileceği belirtildi. 


Seyahat süresi 5 saatten 2 saate düşecek


50 kilometrelik Tecer-Kangal varyantının bitirilmesiyle yakınlaşan Sivas-Divriği arasında sefere konulan Anadolu setleriyle seyahat süresinin 5 saatten 2 saat 16 dakikaya ineceği ifade edilen açıklamada, her türlü konfora sahip olan ve TCDD'nin bağlı ortaklığı TÜVASAŞ'ta üretilen Anadolu setlerinin Sivas'tan 08.45 ile 17.50, Divriği'den ise 06.00 ve 14.45'te hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Tecer-Kangal Varyantı azami yol eğimini binde 14'e düşürürken minimum kurp yarı çapını 1000 metreye çıkarmakta, lokomotif çekerini yüzde 40 artırıp seyir süresini 75'ten 30 dakikaya...