12 / 12 / 2025

Yertaş İnşaat konkordato

Yertaş İnşaat konkordato

Ankara ve İstanbul'da önemli metro projelerine imza atan ve 1975'te kurulan Yertaş İnşaat konkordato talep etti.

MMS Selçuklu Söve İnşaat’ın konkordato mühleti 4 ay uzatıldı!

Erzurum Asliye Ticaret Mahkemesi, MMS Selçuklu Söve İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Tekstil Gıda Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve şirket ortakları hakkında daha önce verilen konkordato kesin mühletini 4 ay süreyle uzattı.

Haskoç Lojistik İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Osmaniye 4. Asliye Hukuk Mahkemesi (Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla), Haskoç Lojistik İnşaat Petrol İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebini reddederek, şirket ve şahıs hakkındaki geçici mühlet kararını kaldırdı.

Konkordato ilan eden Çırağın Group İnşaat’a 3 ay geçici mühlet kararı!

Kahramanmaraş Asliye Ticaret Mahkemesi, Çırağın Group İnşaat Sosyal Tesisler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Ali Çırak hakkında konkordato geçici mühlet kararı verdi.

Erke Elektrik Telekomünikasyon İnşaat'a üç aylık geçici mühlet kararı!

Trabzon'da faaliyet gösteren Erke Elektrik Telekomünikasyon İnşaat konkordato ilan etti. Mahkeme söz konusu şirketle ilgili 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. 

Konkordato ilan eden Ayaz ve Ortakları İnşaat’ın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!

Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2025/597 Esas sayılı konkordato dosyasında, Ayaz ve Ortakları İnşaat Turizm Uluslararası İthalat İhracat İşleri Ltd. Şti. tarafından yapılan konkordato başvurusu kapsamında verilen geçici mühlet kararı uzatıldı.

Gara İnşaat’ın konkordato mühleti uzatıldı!

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen 2024/461 Esas sayılı konkordato davasında, Gara İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında verilen kesin mühlet kararı uzatıldı.

Mat İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Ankara Batı 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2025/1187 Esas sayılı dosyasında, Mat İnşaat Turizm Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato talebi reddedildi.

Aysen İnşaat’ın konkordato projesinin tasdik talebi kabul edildi!

Ankara Batı 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2024/884 Esas sayılı dosyasında, Aysen İnşaat ve Ağaç Limited Şirketi’nin konkordato projesinin tasdik talebi kabul edildi.

Tuğ Demir Çelik İnşaat konkordato ilan etti!

Tuğ Demir Çelik İnşaat ve Malzemeleri Teknoloji Ticaret A.Ş.’nin konkordato projesinin tasdik talebi adi alacaklılar yönünden kabul edildi.

Konkordato talep eden Karalar Yalıtım İzolasyon İnşaat’ın geçici mühlet süreci uzatıldı!

Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen konkordato davasında, Karalar Yalıtım İzolasyon İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile şirket ortakları için verilen geçici mühlet kararı uzatıldı.

Saray Kimya Pazarlama İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi, Saray Kimya Sanayi Pazarlama İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ile Cumhur Yücel ve Hüseyin Karaağaç tarafından ilan edilen konkordato başvurusunu reddetti. 

EVA Demir Beton ve Fors İmar İnşaat’ın konkordato davası feragat nedeniyle reddedildi!

EVA Demir ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. ile Fors İmar İnşaat A.Ş. tarafından açılan konkordato davasının feragat nedeniyle reddine karar verildi.

Kaçmazlar Lojistik İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2025/353 Esas sayılı konkordato davasında, Kaçmazlar Lojistik Petrol İnşaat Alternatif Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin konkordato talebi reddedildi.

Yertaş İnşaat konkordato Haberi

Yertaş İnşaat konkordato

Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberine göre, 2016 yılında başlayan Dudullu-Bostancı metro hattının İçerenköy ve Küçükbakkalköy istasyonları tünelleri yapım işini yapan Yertaş İnşaat konkordato istedi. Kalyon İnşaat, Kolin İnşaat, Şenbay Madencilik ortak girişiminin inşa ettiği hattın alt yüklenicisi olan Yertaş İnşaat, 1975'te  kuruldu. Şirket İstanbul ve Ankara metrolarının tünellerini de inşa etmişti. Devlet yaptırdığı onlarca tünel ve metro işini alan şirketin alacaklarını tahsil edemediği için ödeme dengesi bozulduğu belirtildi.

14 kilometre uzunluğundaki Dudullu – Bostancı Metro Hattı’nın inşaatı 11 Nisan 2019 tarihinde tamamlanacak. 13 istasyonun bulunduğu hat için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 90 saniyede bir sefer yapacak olan Dudullu-Bostancı Metro hattının saatte 70 bin kişi taşıması planlanıyor. Sürücüsüz olarak hizmet verecek olan metro hattının sözleşmesi 26 Şubat 2016'da imzalanmıştı. Dudullu-Bostancı Metro Hattı tamamlandığında, Modoko'dan Eminönü'ne...