26 / 04 / 2024

YHT seferleri

YHT seferleri

Erzincan - Erzurum - Kars, Eskişehir - Antalya, Antalya - Kayseri ve Kırıkkale - Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

4 yeni YHT hattı için bu yıl çalışmalara başlanacak!

Erzincan - Erzurum - Kars, Eskişehir - Antalya, Antalya - Kayseri ve Kırıkkale - Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

Elektrik kesintisi, YHT seferlerini aksattı!

Alınan bilgiye göre, sabah 06.00'da Ankara'dan İstanbul'a hareket eden YHT, Bilecik - Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

YHT Kuzey Irak'a gidecek!

YHT Kuzey Irak'a gidecek. Yeni yılda 5 milyar lira yatırım planlayan TCDD, YHT seferlerini komşu ülkelere kadar götürecek. 2015 programı kapsamında Kuzey Irak hattı gündeme gelecek.

Bölgesel tren seferleri gelecek ay başlıyor!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Gebze-Sakarya Arifiye arasındaki bölümde denetime çıkan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 2011 yılından bu yana yapılmayan banliyö tren seferlerine önümüzdeki Aralık ayı sonunda başlatılacağını söyledi.

YHT'ler otobüslerin yolcu sayısını da artırdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "YHT’nin hizmete girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldi. Artan seyahat oranı otobüs yolcu sayılarında da artışı beraberinde getirdi"

YHT'de bayram yoğunluğu yaşanıyor!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren'lerde (YHT) 2-3 Ekim ile 7 - 8 Ekim tarihlerinde biletlerin tükendiği bildirildi.

İstanbul ile Ankara arası yüksek teknolojiyle sadece 3,5 saat!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

YHT sefer ve saatlerine düzenleme geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara-İstanbul YHT hattının hizmete girmesi dolayısıyla, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-Konya YHT sefer ve saatleri yeniden düzenlendi.

YHT 11 Temmuz’da, günde 16 sefer yaparak başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul yüksek hızlı treni için 11 Temmuz’a randevu verdi. Hatta, YHT 11 Temmuz’da, günde 16 sefer yaparak başlıyor.

Eskişehir ile Konya arası YHT seferleri 23 Mart'ta başlayacak!

Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü, Eskişehir ile Konya arasındaki YHT seferlerini, 23 Mart Cumartesi günü Eskişehir Gar'nda saat 13.00'de yapılacak törenle başlatacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Hızlı trene bir zam daha! İşte yeni fiyatlar...

Yılbaşından sonra Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 4. kez zamlandı ve fiyatlar yüzde 30 daha arttı.

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

Bilecik'te elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferleri yapılamadı!

BİLECİK'TE, elektrik kesintisi dolayısıyla Ankara-İstanbul karşılıklı Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde aksama meydana geldi. YHT, Bilecik-Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi dolayısıyla Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

Pendik Arifiye tren seferleri Pazartesi başlıyor!

YHT hattı inşası nedeniyle ara verilen Adapazarı-İstanbul tren seferleri 5 Ocak'tan itibaren yeniden başlıyor. Arifiye-Pendik arasında hizmet verecek Ada Ekspresi, ilk etapta 4 gidiş 4 geliş olmak üzere günde 8 sefer yapacak.

İzmit-Konya arası 3.5 saate indi!

İstanbul-Konya hattında YHT seferleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da düzenlenen törende yaptığı açıklamada, İzmit-Konya arasını 3,5 saatte kat edecek olan trenin 1 hafta boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.

Konya-İstanbul YHT seferleri başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konyalı ve İstanbulluların, yeni başlatılan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleriyle, 4 saat 15 dakika gibi bir sürede, bir şehirden diğerine ulaşabileceğini bildirdi.

Konya-İstanbul YHT seferleri bugün başlıyor!

KONYA-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bugün seferlerine başlıyor. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Şeb-i Arus’ törenleri öncesinde gerçekleştirilecek açılışla Konya ve İstanbul’un birbirine kavuşturulacağını ifade etti.

İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren seferleri bugün başlıyor!

Konya- İstanbul YHT seferleri bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılacağı törenle seferlerine başlayacak..

Konya-İstanbul YHT seferleri bugün başlıyor!

Konya - İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri başlıyor. Otobüsle 10-11 saat, konvansiyonel trenlerle 13 saat olan Konya - İstanbul arası, hattın açılmasıyla 4 saat 15 dakikaya düşecek.

Konya - İstanbul YHT seferleri yarın başlıyor!

Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yarın Konya Gar’da düzenlenecek törenle seferlerine başlayacak" dedi.

YHT seferleri Haberi

YHT seferleri

TÜRKİYE'NİN dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek. Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir'den başlanacak. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiğinde stratejik bir hatta kavuşulmuş olunacak. Bu hatla Türkiye'nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa'ya da bağlanmış olacak. 



423 kilometrelik hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek. Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. Karadeniz Bölgesi'nde de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattında kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması...