25 / 04 / 2024

Yİ-ÜFE şubat oranları

Yİ-ÜFE şubat oranları

TÜFE şubat ayında aylık bazda yüzde 0,71,Yİ-ÜFE yüzde 1,20 artış gösterdi. TÜİK verilerine göre, şubat ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre tüketici fiyatları yüzde 8,77, yurt içi üretici fiyatları yüzde 8,79 arttı.

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Akaryakıtta bu sefer işler değişti: Karta yüzde 3,3'lük komisyon zammı, nakite indirim geliyor!

Bankaların yüksek komisyon oranlarına tepki gösteren akaryakıt istasyonları, nakit ödemede indirim, kartlı ödemede ise yüzde 3,3'lük komisyon tutarının vatandaşlara yansıtılması BDDK'ya çağrı yaptı. İşte ayrıntılar...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde yüzde 4,35'e ulaşan faiz oranına rağmen artmaya devam ediyor. 

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

Kredi faizleri yükseldi! Kredi kartı ve nakit avans çekerken bunlara mutlaka dikkat edin!

Kredi kartı ve nakit avans faizlerinin 1 Eylül’den itibaren yükselmesiyle birlikte artık harcarken bir kez daha düşünmek gerekecek. Uzmanlar, kartlı harcamayı tercih edenler veya nakit avans çekenlerin yüksek faiz oranları nedeniyle dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

EYT emeklisi yüzde 25 zam alacak mı? EYT'lilere zam verilecek mi? Temmuz 2023 EYT maaş zammında son dakika!

Son zamanlarda "EYT'lilere zam var mı, yok mu?" sorusu internet kullanıcıları arasında popüler bir araştırma konusu haline geldi. Birçok insan, EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte emeklilik hakkına sahip olmuştu. Memur ve emeklilere yönelik zam oranları açıklandıktan sonra, dikkatler EYT maaş

Yİ-ÜFE şubat oranları Haberi

Yİ-ÜFE şubat oranları

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubat ayında aylık bazda yüzde 0,71, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,20 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,55, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3,10 olarak gerçekleşti. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre tüketici fiyatları yüzde 8,77, yurt içi üretici fiyatları yüzde 8,79...