20 / 04 / 2024

Yöresel mimariye uygun ev

Yöresel mimariye uygun ev

Yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlara yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk 2 yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlayacak.

Yöresel mimariye uygun inşa edilen evlere karşılıksız kredi!

Yöresel mimariye uygun olarak inşa edilen evlere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koşulsuz kredi verecek...

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.

350.000 TL taşıt kredisi, 4 yıl vadeli uygun faizli nasıl ödersiniz? Bankaların faiz oranları ve taksitleri...

Araç sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için, bankaların sunduğu taşıt kredileri büyük önem taşımaktadır. Buna göre, özel bankaların 4 sene vadeli, 350.000 Türk Lirası tutarındaki taşıt kredileri ve hesaplama, taksitleri neler? İşte haberin detayları...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

Yaz tatili planları yapanlar fiyatları görünce dertleniyor; Peki uygun fiyatlı yaz tatili mümkün mü? İşte yanıtı...

Yaz tatili planları yapılmaya başlandı fakat artan fiyatlar tatilcileri kara kara düşündürüyor. Özellikle aile olarak tatile gidecek olanların maliyetleri oldukça yükseliyor. Peki uygun fiyatlı bir yaz tatili yapılabilir mi? İşte yaz tatilini uyguna getirmenin yolları...

Gaziantep İslahiye'de deprem konutları 7 kat yükseliyor iddiası! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinde yatay mimariye uygun ve en çok zemin+4-5 kat şeklinde bina inşa edileceğini açıklamasının ardından, Gaziantep İslahiye'de zemin ve bodrum katı ile birlikte 7 katlı konutların yükselmesi dikkatleri çekti. 

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Sosyal medyada tartışılan üçgen binanın müteahhidi konuştu: Deprem yönetmeliğine uygun!

Sosyal medyada gündemden düşmeyen Çekmeköy'deki 5 katlı üçgen binanın müteahhidi, binanın deprem yönetmeliğine uygun olduğunu açıkladı. İşte o açıklama...

Batı Karadeniz'de bin 196 konut inşasında son noktaya gelindi! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da sağlıklı ve güvenli 1196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı.

TOKİ ile 500 bin aileye ucuz konut! Büyük fırsat bir tık ötenizde! 20 yıl vade ile ev sahibi olun

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesi olduğu söylenen projede rekor geliyor. Eylül ayında detayları ile birlikte projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. TOKİ ile 20 yıl vadeli uygun fiyata ev alabilirsiniz. İşte detaylar…

Arçelik bulaşık makinelerinde yüksek tasarruf, uygun fiyat fırsatı! İşte 11 Nisan 2022 fiyat listesi...

Arçelik otomatik kapı açma özellikli ve 5 programlı bulaşık makinelerinde yüksek tasarruf imkanı sağlanıyor. Peki Arçelik bulaşık makinesi fiyatları ne kadar? İşte 11 Nisan 2022 fiyat listesi...

Yöresel mimariye uygun ev Haberi

Yöresel mimariye uygun ev

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için vatandaşlara yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk 2 yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlayacak.


Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile birlikte kamulaştırmalardan etkilenen vatandaşların yeni yerleşim yerlerinde iskan edilebilmeleri için hak sahipliğinin azami sayıya ulaşması, köye dönüş yapmak isteyen ailelerin de yeni yerleşim yerlerinden arsa satın alabilmeleri ve hak sahiplerinin yeni yerleşim yerinde yapacağı konutunu yöresel mimariye uygun olarak yapması halinde 'faiz indirimi teşviği' yapılacak.


Yöresel mimari yapıların ihya edilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından kabul edilecek projelerin uygulanması koşuluyla açılan tarımsal işletme binası kredisi veya konut kredileri için yıllık yüzde 1 faiz oranında kredi faiz desteği sağlanacak.


Yeni yönetmelikle birlikte borçlarını zamanında ödeyemeyen aileler...