20 / 04 / 2024

Yukarı Kilise restorasyonu

Yukarı Kilise restorasyonu

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Bolu Yukarı Tekke Camisi'nin restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Yukarı Tekke Camisi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmalarının 2020 yılında tamamlanması planlanıyor. 

Dünyanın tek Demir Kilise'si restore ediliyor!

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı.

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Camii'nin restorasyonu durduruldu!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan tarihi Çoban Mustafa Paşa Cami’sinin tuvaletine yapılan mermer pisuvarlı restorasyonu Koruma Kurulu’nda ikinci bir karar alınıncaya kadar durduruldu.

Yukarı Afrın Barajı’nın gövde çalışmaları ne durumda?

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Yukarı Afrın Barajı’nın gövde çalışmaları son hız devam ettiğini söyledi.Kilis Milletvekili Reşit Polat, Kilislilerin yıllardır hayalini kurduğu Afrın barajının AK Parti iktidarında faaliyete geçeceğini ifade etti

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

Düzce Yığılca'da tarihi cami restorasyonu için imzalar atıldı!

Yığılca’yı sil baştan yeniden yapılandıran Yiğit İlçede bulunan 300 yıllık Gaziler Köyündeki tarihi caminin yeniden restorasyonu ile ilgili Vakıflar Bölge Müdürü ile 2016 yılında yapımı bitmek üzere olan projede karşılıklı imzalar atıldı.

İzmit Yeni Cuma Camii'nin restorasyonu 2016'da başlayacak!

Kocaeli’de Osmanlı dönemi cami mimarisinin baş yapıtlarından olan Yeni Cuma Camii restore edilecek. 436 yıllık caminin restorasyonu 2016 yılında başlayacak.

Kocaeli Yukarı Hereke Muhtarlık binası tamamlandı!

Körfez Belediyesi, tarafından kısa bir süre önce yapımına başlanan Yukarı Hereke Muhtarlık binasında çalışmalar tamamlandı.

Zlatan Ibrahimoviç 110 milyon krona kilise satın aldı!

İsveçli yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimoviç, Stockholm’e bağlı Ostermalm bölgesinde 110 milyon krona bir kilise satın aldı. Ibrahimoviç’in kiliseyi eve dönüştüreceği ancak burada oturmayacağı belirtildi.

Esenyurt'ta yüksek gerilim hattı yukarı taşınacak!

Esenyurt Belediyesi yeni bir hizmete adım atarak mahallelerdeki yüksek gerilim hatlarını en az 35 metre olmak üzere daha da yukarı çıkartacak.

Ordu Kutluca Camisi’nin restorasyonu durduruldu!

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Kutluca köyünde bulunan ve 40 yıldır ibadete kapalı olan Kutluca Camisi’nin restorasyonu geçici bir süreliğine durduruldu.

Yukarı Kilise restorasyonu Haberi

Yukarı Kilise restorasyonu



CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy ören yerindeki kiliselerin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Aldan sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Fethiye'de en çok ziyaret edilen ören yerlerinden olan Kayaköy'de bulunan Aşağı Kilise ve Yukarı Kilise, ziyaretçilerin can güvenliği olmadığı ve restore edileceği gerekçesiyle dört yıl önce ziyarete kapatılmıştı. Ancak, geçen sürede restorasyon çalışması yapılmadı ve kiliseler hala kapalı durumdadır.


Açık oldukları dönemde, her yol ortalama 50 bin kişinin ziyaret ettiği ifade edilen kiliseler şu anda metruk haldedir. Kiliselerin ne zaman restore edileceği ve ziyarete açılıp açılmayacağı bilinmiyor.


Aldan'ın soruları


1. Kayaköy'deki Aşağı Kilise ve Yukarı Kilise'nin bakımsızlıktan yıkılmak üzere olduğu ifade edilmektedir. Bu iki tarihi yapının yıkılmaması için ne gibi tedbirler...