24 / 04 / 2024

yüksek ev fiyatları

yüksek ev fiyatları

Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, yıl sonuna kadar konut kredisi faizlerinde 1-2 puanlık daha düşüş olabileceğini belirterek, 'Ancak, krediler düştükçe alınacak konutun fiyatının da yükseleceği dikkate alınmalı' dedi.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Bu yıl ev fiyatları düşecek mi? Yeni ev hayali kuranlar dikkat! 

Bu yıl konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?

Yüksek enflasyonla birlikte herkesin gündeminde olan yüksek kira fiyatları, yaşanan deprem felaketiyle birlikte tırmanışa geçti. Kira zamlarıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerde ciddi oranda artış yaşandı.

Ev sahiplerinin yüksek kira pişmanlığı! Kiralar ödenmiyor, evler hor kullanılıyor!

Yüksek kira fiyatları pişmanlıkları da beraberinde getirdi. Yükselen kiraları kar olarak gören mülk sahiplerinin ‘ödenmeyen kiralar' ve ‘hor kullanma' şikayetlerinde patlamalar yaşandı. İşte kiralık konut piyasasındaki son durum...

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Bir süredir "Konutta balon mu oluştu? Alınan yüksek fiyatlı evler yeni sahipleri için fırsat mı, tuzak mı?" soruları akıllarda yer tutuyor. Peki konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? Ev fiyatları düşüyor mu? İşte ayrıntılar...

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

13 Haziran 2022 tarihinde yürürlüğe alınacak olan düzenlemeyle, yabancıların konut satın alarak vatandaşlık alma hakkındaki limit 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselecek. Peki bu durum ev fiyatlarını etkiledi mi? 

İstanbul, Antalya ve Aydın'da ev fiyatlarını tutabilene aşk olsun! İşte en ucuz daire fiyatları

Artan enflasyonla kira fiyatları tutulamıyor. En yüksek kira fiyatlarına sahip olan iller belli oldu. İşte detaylar…

Yükselen ev fiyatları kooperatiflere talebi artırdı!

CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Anadolu Yakası'nda beyaz yakalı çalışanın daha fazla olduğuna, bu kitlenin de yükselen ev fiyatları sebebiyle kooperatif modeline yöneldiğine dikkat çekti. 

yüksek ev fiyatları Haberi

yüksek ev fiyatları

 

Şahinbaş, bankasının bölge ve şube yöneticileriyle yapacağı toplantıya

katılmak üzere geldiği Adana'da, soruları yanıtlarken, 2001'de yaşanan krizden gereken dersin çıkarıldığını, ekonomideki iyiye gidiş ve kişi başı gelir seviyesindeki yükselişle birlikte bankacılık sektöründe de taşların yerine oturduğunu söyledi.

Son yıllarda bankaların en önemli ürününün konut kredileri olduğuna işaret eden Şahinbaş, kredi faizlerinde yıl sonuna kadar 1-2 puanlık daha düşüşün olabileceğini ancak, krediler düştükçe alınacak konutun fiyatının da yükseleceğinin dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Konut almak isteyenlere fazla gecikmemelerini öneren Şahinbaş, şunları söyledi: 'Konut kredilerinin geri dönüşünde batık yaşandığı yönündeki iddialara da katılmıyorum. Mevcut, konut kredilerinin yüzde 10'unu Finansbank kullandırdı. Diğer kredilerin geri dönüşümüyle kıyasladığımızda konut kredilerinin, en iyisi olduğunu söyleyebiliriz. ABD'de yaklaşık...