25 / 04 / 2024

Güneykent Mezarlığı genişletme çalışmaları devam ediyor!

Güneykent Mezarlığı genişletme çalışmaları devam ediyor!

Mersin’in en eski ve en büyük mezarlığı olan Akbelen Şehir Mezarlığı’nın tamamen dolması üzerine faaliyete giren Güneykent Mezarlığı’nda yer açma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.




     Güneykent Mezarlığı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Büyük mezarlık olarak da adlandırılan Akbelen Şehir Mezarlığı, şu anda kapasitesini tamamen doldurmuş durumda. Bu sebeple yeni cenazelerin büyük bir kısmı Güneykent Mezarlığı’na defnedilmektedir. Ancak bu mezarlığımızda da ilerleyen dönemde yer sıkıntısı yaşanmaması adına genişletme çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

     Güneykent Mezarlığı’nda yaklaşık 5 dönümlük bir alanda düzenleme ve lahit mezar yeri çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Şu anda ekiplerimiz Güneykent Mezarlığı’nda ön ve arka kısım olarak iki yerde iş makinaları ile çalışmalarına devam ediyor. Yeni yerlerde yapılan bu düzeltme çalışmalarının ardından, lahit mezar yerleri açılacak ve kullanılabilir hale getirilecek.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön