28 / 03 / 2024

Güngör Yapı Market icradan 2.9 milyon TL'ye satılıyor!

Güngör Yapı Market icradan 2.9 milyon TL'ye satılıyor!

Marmaris 1. İcra Müdürlüğü;   Muğla, Marmaris'te yer alan Güngör Yapı Market'i 2 milyon 998 bin 146 TL'ye satıyor. Satışa konu Güngör Yapı Market'in ihalesi 17 Mayıs 2011 günü açık arttırma suretiyle gerçekleştirilecek...



Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen ipotekli taşınmazın;

TAPU KAYDI: Muğla ili Marmaris ilçesi Tepe Mahallesi Kızılcaburun Mevkii 387 Ada 1 Parselde kayıtlı, 1.684,39 m2 yüzölçümlü, Arsa nitelikli taşınmazın tam hissesi

ÖZELLİKLERİ: Marmaris İlçesi Tepe Mahallesi Kızılcaburun Mevkiinde yeni Datça Yolu üzerinde bulunan taşınmaz, tapu kaydmda arsa vasfmda ise de; kıymet takdir tarihi itibariyle üzerinde Güngör Yapı Market isimli işyeri ve müştemilatları bulunmaktadır. Taşınmaz çelik Kontrükslyon olarak yapılmış olup, ön yol cephesinde idari bölüm ile İnşaat malzemeleri satış reyonu üst katmda asma katlı depo amaçlı bölüm ile ana depo bölümü bulunmaktadır. Elektrik ve suyu mevcut olup halen işyeri olarak faaliyetini sürdürmektedir, çelik kontrüksyon olarak yapılmış işyerinin yüzölçümü 800 m2 dlr. Taşınmaz üzerinde bulunan yapıya Miskin olarak ruhsatsız ve izinsiz olduğu gerekçesiyle Marmaris Belediye Encümeninin 20/10/2010 gün ve 2383 sayılı yıkım kararı vardır. Taşınmaz hakkındaki detaylı bilgi dosyasında mevcuttur.

İMAR DURUMU: Ticaret alanı inşaat düzeni ayrık nizam, Kat adedi 2, Bina yüksekliği 6.50 mt, ön bahçe uzaklığı 35 mlık kuzey cephesindeki yoldan 10 m -7 m İlk doğu ve batı cep ¬hesindeki yollardan 5 m yan bahçe uzaklığı 3 m çatı meyilli %33, arsanın emsal alanı E=1.00 olarak bildirilmiştir. DEĞERİ: 2.998.146,00-TL Satılarak paraya çevrilecektir.

Satış şžartları:

1-  Satış 17.05.2011 Salı günü saat 14:30-14:40 arasında Marmaris 1. icra Müdürlüğü adresinde acık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin %60 ını ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en cok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 27.05.2011 Cuma günü saat 14:30-14:40 arasında Marmaris 1. İcra Müdürlüğü adresinde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en cok artıranının taahhüdü saklı kalmak üzere artırma Hanında gösterilen müddet sonunda en cok artırana ihale edilecektir. Su kadar ki, artırma bedelinin malm tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyeninin alacağma rüchanı olan alacaklarının toplamından fazla ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi (Türk Lirası ve devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile %18 KDV, tapu alım harcı alıcıya alttır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını husu ¬siyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on bes gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan harlc bırakılacaklardır.

4-  ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırjpamak suretiyle İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede acık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış Hanının tebllggdllemeyen alakadarlara Hanen tebliğ yerine kaim olacağı Han olunur.
Dosya No: 2006/133 Esas


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön