25 / 04 / 2024

Habip Arıkan: Kurdaki yükseliş lüks konutlara olan talebi erteleyebilir!

Habip Arıkan: Kurdaki yükseliş lüks konutlara olan talebi erteleyebilir!

Arıkan Yapı' nın patronu Habip Arıkan, Türkiye'de konut satışlarının önümüzdeki dönemde daha da artacağını ancak dolardaki artışın özellikle lüks projelere talebi bir süre erteleyebileceğini öngördü...



Arıkan Yapı'nın patronu Habip Arıkan, Türkiye'de konut satışlarının önümüzdeki dönemde daha da artacağını ancak dolardaki artışın özellikle lüks projelere talebi bir süre erteleyebileceğini öngördü.


'BİRBİRİNİN KOPYASI PROJELER YAPILMASIN' 


Son 10 yılda gayrimenkul sektörünün ralli yaptığına dikkat çeken Arıkan, "Mevzuatlar da bunu destekleyip yurtdışına satış bakımından önemli rakamlara imza atıldı. Ancak bu rallinin sonunda artık yeni bir çağ açılması gerekiyor. 


Projelerimizde birbirini kopyalama ve takip etme işinden vazgeçmemiz gerekiyor. Bu Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe dünyadaki önemini gösterecektir" ifadelerini kullandı. Türkiye ekonomisinin ülkenin bulunduğu konum itibarıyla kırılgan bir yapıya sahip olduğunu belirten Habip Arıkan, "2014 yılında yaşadıklarımıza bakılırsa, Türk inşaat sektörü sorunları aşıp dayanıklılığını gösterdi. Artık krizlere alıştık ve bunlara karşı bağışıklık kazandık" dedi. 



Son dönemde kurda görülen artış döviz bazında satış yapan konut projesi müteahhitlerini endişelendirdi. Lüks konut üreticileri dolar kurundaki değerlenmenin lüks gayrimenkul alımında talebi erteleyebileceğim öngördü. 


Toskana Vadisi üçüncü etap geliştiricilerinden Arıkan Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, dövizdeki değerlenmenin satışları bir miktar erteleyebileceğini belirtti. 



'GENEL KONUT PİYASASINDA SATIŞLAR ARTACAK' 


Lansmanın ardından geçen 4 aylık sürede projenin yüzde 30'unu rahatlıkla sattıklarını belirten Arıkan, "Gelecek dönemde Türkiye'de konut piyasasında satışların daha da artabileceğini öngörüyoruz. Ancak döviz kurlarıyla ilgili artış lüks konut üreticilerini biraz zorlayabilir. Satın alacak olan müşteri kitlesinin kendi piyasasındaki etkilenmeden dolayı bu dönemde talep ertelenmesi olabilir. Ancak biz fiyatlarda değişiklik yapmayacağız" diye konuştu. 



Ünsal Ereke/ Habertürk 


Geri Dön