24 / 04 / 2024

Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyonu tamamlandı!

Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyonu tamamlandı!

Arnavutköy Belediyesi, geçmişten günümüze miras kalan Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyon çalışmalarını tamamladı. Restorasyon işlemleri biten tarihi istasyon binasının, müzeye dönüştürülmesi için çalışmalar hız kazandı.



Bu kapsamada geçmişte tren istasyonu olarak kullanılan alana, Manisa Alaşehir’den buharlı lokomotif ve vagon getirtildi. Manisa’dan getirtilen buharlı lokomotif ve vagon, Hadımköy İstasyon Binalarının bulunduğu alana yerleştirildi. 2 ay gibi kısa sürede hazır hale getirilecek tarihi lokomotif ve vagon, Hadımköy’ün tarihi atmosferini tekrar yaşatmaya başlayacak.


Arnavutköy Belediyesi tarafından Tarihi yapıların korunması ve Hadımköy Meydanın tarihinin yaşatılması için, Arnavutköy’ün jeolojik dönemden günümüze gelen eserlerin sergileneceği Kent Müzesi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yakın zamanda açılışı yapılacak kent müzesinin içerisinde;  geçmişten geleceğe kentsel ve kültürel dönüşüme ilişkin belgeler, istasyon alanından günümüze kalan eserler, bağış eserler, tarihi belgeler, görseller ve filmler müze de yer alacak.


Hadımköy Tren İstasyonları Yeniden, Tarih Sahnesinde

1868 yılında inşa edilen; Doğu Avrupa ve Rumeli Demiryollarının bir parçası olan Hadımköy Tren İstasyonları, 1980 yılında hizmete kapatılarak tarih sahnesinde ki rolünü tamamlamıştı. Hadımköy’ün sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamına renk katan ve olumlu katkıları bulunan demiryolu; yalnızca istasyon binalarını ve trenlerin buradan geçişini bilenlerin anılarını tazeliyordu. Arnavutköy Belediyesi, uzun zamandır faaliyet göstermeyen, beklemekten yorulan Hadımköy İstasyon binalarını yenileyerek, eski günlerdeki canlılığını kazandırmayı amaçladı ve Hadımköy Kent Meydan Projesi’ni başlattı. Uzun zamandır devam eden restorasyon çalışmalarında ise bitti. Hadımköy Kent Meydanı Projesi kapsamında; Merkez Camii hizmete açıldı, istasyon binalarının restorasyon çalışmaları tamamlandı, Jeolojik dönemden günümüze kadar tarihi kalıntıların sergileneceği Arnavutköy Kent Müzesi için ilk adımlar atıldı. Çok yönlü çalışması yapılan meydan projesi bittiğinde; 7’den 70’e ilçe sakinleri sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak. 


Arnavutköy Belediyeesi


Geri Dön