24 / 04 / 2024

Hakan Şükür’ün ABD’deki lüks evinin kirası 6 bin 850 dolar!

Hakan Şükür’ün ABD’deki lüks evinin kirası 6 bin 850 dolar!

Amerika’ya 19 Kasım 2015’te Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Hakan Şükür’ün, ailesiyle ikamet ettiği evinin bedeli, bölgedeki emlak değerleme sitelerine göre 3 milyon dolar. Eylül 2015’ten bu yana kiralanmış olduğu anlaşılan evin aylık kirası ise 6 bin 850 dolar olarak belirtiliyor.




Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Hakan Şükür’ün ABD’nin San Francisco kentindeki lüks yaşamı, Anadolu Ajansı ekibi tarafından görüntülendi.

 

Amerika’ya 19 Kasım 2015’te kaçan Hakan Şükür’ün, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi veya sonrasında ABD'ye kaçan birçok üst düzey FETÖ üyesi gibi lüks yaşamı dikkat çekiyor.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kentin önemli merkezlerinden Palo Alto’nun en işlek caddesi University Avenue yakınında “tuts Bakery-Cafe” isimli bir kafe-restoran açan Şükür’ün mekanı, bölgedeki FETÖ mensuplarının buluşma adresi haline geldi.

FETÖ firarisi Şükür’ün kafesinin bulunduğu lüks bölgede birçok ünlü isim otururken yakınlarında ise Apple gibi birçok teknoloji şirketinin ofis ve satış mağazalarıyla Stanford Üniversitesi gibi önemli merkezler de bulunuyor.

 

Noel süslemeli evinin bedeli 3 milyon dolar


Türkiye’den Amerika'ya kaçtıktan sonra kendisine lüks bir yaşam kuran Şükür’ün halen ailesiyle ikamet ettiği evinin bedeli, bölgedeki emlak değerleme sitelerine göre 3 milyon dolar.

Eylül 2015’ten bu yana kiralanmış olduğu anlaşılan evin aylık kirası ise 6 bin 850 dolar olarak belirtiliyor.

Şükür’ün evinin çatı kenarlarında yaklaşan Noel için ışıklı süslemeler yer alırken kapısının önünde ise “Cadılar Bayramı”ndan kalan balkabakları görülüyor. Şükür’ün kirada oturduğu 3 milyon dolarlık evinin yanı sıra lüks arabalara düşkünlüğü de dikkat çekiyor.


FETÖ’nün ABD'deki elebaşları Şükür gibi lüks içinde yaşıyor


Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi öncesi veya sonrasında ABD'ye kaçan Fetullahçı Terör Örgütü'nün FETÖ üst düzey bir çok üyesi de firari Hakan Şükür gibi lüks evlerde yaşıyor.

 

Sosyal medyadaki hesaplarından her fırsatta 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle Türkiye’de yargılanması devam eden FETÖ üyelerinin durumlarına ilişkin ajitasyon ve iftiralar dolu paylaşımlarda bulunan terör örgütünün elebaşları, Amerika'da lüks imkanlar içinde yaşıyor.

 

AA muhabirlerinin ABD'de kamuya açık kaynaklardan elde ettiği bilgiler, bu ülkede yaşayan üst düzey FETÖ mensuplarının iyi standartlara sahip evlerde yaşadıklarını ortaya çıkardı.

 

Söz konusu kaynaklarda FETÖ elebaşlarının sahip olduğu veya kira karşılığı oturduğu evlerin en güncel bedelleri de yer alırken, bu evlerin ABD koşullarında bile "ortanın üstü bir yaşam standardına" tekabül ettiği gözlemleniyor.

 

Gayrimenkul zengini "Uzun Cevdet" FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası olan ve yıllardır örgütün en tepesinde görev alan Cevdet Türkyolu'nun Pensilvanya ve Florida'da ikişer eve sahip olduğu ve bu evlerin toplam değerinin yaklaşık 900 bin dolar olduğu belirtildi.

 

Bu evler dışında çok sayıda iş yerinin de sahibi olan Türkyolu'nun, özellikle Florida'nın Winter Springs bölgesinde okyanusa birkaç dakikalık mesafede yer alan yazlığı da mevcut.

 

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Sakarya'da, FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türkyolu ve akrabalarının tüm mal varlıklarına el konulması kararı verilmişti. Örgüt içinde "Uzun Cevdet" lakabıyla bilinen Türkyolu'nun Sakarya'da 24, İstanbul'da 11, İzmit'te 3 ve Ankara'da 1 olmak üzere dört şehirde 39 mülkünün bulunduğu belirlendi.

 

Kemal Öksüz 6 odalı 1,7 milyon dolarlık evde oturuyor

 

Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Başkanlığı’nı yürüten Kemal Öksüz de Amerika'da uzun süredir yaşayan örgütün önemli isimleri arasında yer alıyor. Öksüz'ün, Virginia eyaletinin Arlington şehrinde 6 odalı ve piyasa değeri yaklaşık 1,7 milyon dolar olan müstakil bir evde yaşadığı belirtiliyor. Emlak piyasasındaki kira bedeli yaklaşık 7 bin dolar olan evde Öksüz'ün kira karşılığı ikamet ettiği görülüyor.

 

Aynı kaynaklara göre, FETÖ’nün ABD'deki çatı örgütlerinden olan Ortak Değerler İttifakı (Alliance for Shared Values) Başkanı Yüksel Alp Aslandoğan da New Jersey eyaletinin Fort Lee bölgesinde, piyasa değeri yaklaşık 540 bin dolar olan tripleks bir evde ikamet ediyor.

 

 


Geri Dön