25 / 04 / 2024

Halıcılık sektöründe teşvik beklentisi sürüyor!

Halıcılık sektöründe teşvik beklentisi sürüyor!

HALIMDER Başkanı Naci Ölçen, halı sektörüne yönelik özel teşvik çalışmalarının planlanması gerektiğini bildirerek, 2012-2013 yıllarının 9 aylık dönemi kıyaslandığında, sektörün Ege Bölgesi'nde yüzde 160 oranında ihracat artışı sağladığını belirtti...



İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) Başkanı Naci Ölçen, yaptığı yazılı açıklamada, halı sektörünün ihracatta başarılı bir çizgi yakaladığını, 2012-2013 yıllarının 9 aylık dönemi kıyaslandığında, sektörün Ege Bölgesi'nde yüzde 160 oranında ihracat artışı sağladığını belirtti.


Sektör olarak daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarına dikkati çeken Ölçen, şunları kaydetti:


"İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, ticari potansiyelimizi görerek çalışmalarımızda bize önemli katkılar sağlıyor. Ancak sektör, lokal desteklerin yanı sıra ülke genelinde kurumsal desteklerle büyümesini hızlandırmalı. Halı sektörü Türkiye’nin en önemli ihracat silahlarından biri. Dünyanın önemli üretim merkezlerine sahibiz. Böylesine etkin bir gücü kullanmamak anlamsız olur.


Ülke yöneticileri, halı sektörünü analiz etmeli ve kesime yönelik özel teşvik çalışmaları planlamalı. Ülke ekonomisi üretime dayandığı takdirde rahatlayacaktır. Yerli üretimin desteklenmesi, zincirin devamında işsizliğin azalmasına, tasarrufların artmasına ve iç talebin disiplin altına alınmasına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle üreten ve ihracat yapan sektörler son dönemde daha fazla önem kazanmıştır."


Ölçen, açıklamasında, istihdam sağlayan, üreten, ihracat ile döviz girdisi sağlayan halı sektörünün mercek altına alınmasını beklediklerini bildirdi.


AA


Geri Dön