18 / 04 / 2024

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?



Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumlular ustanın hayatının büyük bir kısmını geçirdiği evin bir an önce aslına uygun hale getirilerek müzeye dönüştürülmesini istiyor ancak ev 1997'den beri köfteci olarak işletiliyor.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Funda Karayel, bugünkü köşesinde Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evinin müze olmasını kaleme aldı. 

İşte Funda Karayel'in 'Halikarnas Balıkçısı'nın evi köfteci çıktı' başlıklı yazısı...

Sürgünle geldiği Bodrum'u yazdığı şiirlerle herkese sevdiren Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı, şu günlerde yıllardır bir türlü hayata geçirilemeyen müze projesiyle gündemde. Bodrum'un Bodrum olmasında katkısı büyük olan Kabaağaçlı için çocukluğumdan beri beklediğim, geç kalınmış bir vefa projesi bu.

Bodrum'a geldiği dönem dedemin en iyi dostlarından biri oluyor. Benim de çocukluğumun şairi, ressamı, araştırmacısı, yaşam ustası, yol göstereni... Bu nedenle bu konuyu daha da yakından takip etmek istiyorum.

KİRADA OTURMUŞ

Bodrumlular ustanın hayatının büyük bir kısmını geçirdiği evin bir an önce aslına uygun hale getirilerek müzeye dönüştürülmesini istiyor ancak ev 1997'den beri köfteci olarak işletiliyor. Öğreniyorum ki Kabaağaçlı'nın Bodrum'la özdeşleşen bu evi, zaten kendisinin değil kiraymış, bu nedenle evin müze olması zor görünüyor. Peki geç kalınmış vefa projesi köftecide hayata geçemezse ne olacak? Halikarnas Balıkçısı'nın torunu Dodo Noonan'a ulaşıyorum...

Dodo Noonan dedesiyle ilgili bu projenin hayata geçirilememesiyle ilgili şunları anlatıyor:

"Dedemin oturduğu ev kendinin değil, bir tane ev almış, o da sonra satılmış. Müze olması muhtemel yer annesinin evi ama biz bu konuda yıllardır belediyeyle birçok kez görüştük ama onlar bu konuda hep kayıtsız kaldı ama Ahmet Aras önümüzdeki günlerde güzel bir şey yapacak bu konuda. Dedemin özel eşyalarından, evraklarından bazılarını Bodrum Deniz Müzesi'ne koyacak."

Halil Sezai'nin oturduğu villa kiralığa çıkarıldı!


Geri Dön