19 / 04 / 2024

Halis Toprak'ın Sarıkamış otelini kim kiraladı?

Halis Toprak'ın Sarıkamış otelini kim kiraladı?

Halis Toprak, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki otelini kiralayan grubun kim olduğu konusunda net bir bilgi bulunamadı



Kış turizmi Türkiye'de son yıllarda hızlı gelişme gösteren turizm çeşitlerinden biri. Bu alana Dedeman Ailesi'nin dışında, Adil Üstündağ'dan Yazıcı Ailesi'ne, Ali Ağaoğlu'ndan Celal Sönmez'e kadar birçok işadamı yatırım yaptı.

Bir dönemin en ünlü işadamları arasında iken, bugün bir taraftan ekonomik sıkıntılarıyla diğer yandan ailevi sorunlarla uğraşan Halis Toprak da Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir kayak oteli açmıştı. 2005 yılında açılan bu oteli yaklaşık iki yıl öncesine kadar işleten Halis Toprak, otelini atıl vaziyette tutuyordu. TMSF'ye olan borçları yüzünden zor günler geçiren Halis Toprak'ın Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Cıbıltepe mevkiindeki oteli 7 Mayıs tarihinde ihale ile turizmci bir gruba kiralandı. Ancak kiralayan grubun kim olduğu konusunda net bir bilgiye ulaşamadık. Beş yıllığına kiralanan otelin, toplam  yatak kapasitesi 350'yi bulurken otelde 118 standart oda, 11 köşe oda, 1 engelli odası, 6 junior süit, 5 süit ve 4 kral dairesi ile faaliyet gösteriyor.

2005 yılının eylül ayında faaliyete açılan Toprak Hotel, 35 milyon dolarlık yatırım ile inşa edilmişti. Yapıldığı dönemde Doğu Anadolu'nun en büyük beş yıldızlı oteli olan otelde 150 kişi istihdam ediliyordu. Toprak Holding A.Ş iştiraklerinden biri olan Antalya Gizlibahçe turizm tesisinin de beş yıllığına kiralanması planlanıyor. İhaleye katılmak üzere 23 Temmuz tarihine kadar teklif verilmesi gereken tesis, 325 kişi kapasiteli restoran ve bar ile 6 adet satış ünitesinden oluşan dört bina ve açık dinlenme yerlerini bünyesinde barındırıyor.
Ekonomist
 

 


Geri Dön