20 / 04 / 2024

Halit Dumankaya: İnşaat yatırımcıları teşvik edilmeli

Halit Dumankaya: İnşaat yatırımcıları teşvik edilmeli

Halit Dumankaya "Ekonomi Zirvesi 2009"da krizin reel sektöre etkilerini değerlendirdi



İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından organize edilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen  "Ekonomi Zirvesi 2009"nde Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya konuşmacı olarak yer aldı. 11-13 Mayıs tarihleri arasında Fatih Ali Emir-i Kültür Merkezi'nde gerçekleşen zirvenin 11 Mayıs'taki ilk gününde Halit Dumankaya, "Küresel Mali Krizin Reel Sektöre Etkileri" panelinde konuştu. 

Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya konuşmasında; mali sektörde başlayan krizin tüm dünyada arz talep dengesini ciddi şekilde etkilediğini ve yatırımların yavaşlayarak tüketimin hızla gerilemesi sonucunda reel sektöre olumsuz yansımalarının olduğunu söyledi. Yatırımcının yatırım kararı almakta zorlandığı, önünü göremediği ortamlarda yatırıma teşvik edilmelisi gerektiğinin önemi vurgulayan Dumankaya, karar vericiler tarafından kapsamlı ve iyileşmeye yönelik uygulamaların süratle hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

Krizin reel sektördeki etkilerini inşaat sektöründeki gelişmelerle açıklayan Dumankaya, hükümetin 4. ve 5. ekonomik önlem paketlerindeki düzenlemelerin yetersiz kaldığını ve sektörün çok az bir kesimine hitap ettiğini söyledi. İnşaat sektörünün ülke ekonomisi açısından önemine ve yaşanılan krizden çıkışta ne kadar önemli bir rol üstlenebileceğinin altını çizen Dumankaya, sektörü rahatlatmak için KDV, arazi ve imar konularında devletin ciddi düzenlemeler yapması gerektiğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü'nün bu yıl yedincisini düzenlediği "Ekonomi Zirvesi 2009" Küreselleşme ve Krizden Çıkış yolları, Mali krizin finans ve reel sektörlere etkileri, işsizlik sorunları ve istihdam önerileri, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ve Turizm Politikaları ile birlikte AB sürecinde Türkiye gibi birçok önemli konu konusunun uzmanları tarafından masaya yatırılıyor. Zirveye Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ,  Prof. Dr. Toktamış ATEŞ, Prof. Dr. Mehmet ALTAN ve Vatan Gazetesi Yazarı Yiğit Bulut gibi birçok önemli isim konuşmacı olarak katılıyor.


Geri Dön