26 / 04 / 2024

Halkalı'daki Avrupa Konutları projesi hangi aşamada

Halkalı'daki Avrupa Konutları projesi hangi aşamada

Mehmet Aslan, Ekonomist dergisindeki köşesinde vatandaşların sorularını yanıtlıyor. Halka arzdan Emlak Konut hissesinden aldım. Şirketin Halkalı'daki Avrupa Konutları'yla ilgili projesi ne aşamada



Halka arzdan Emlak Konut hissesinden aldım. Şirketin Halkalı'daki Avrupa Konutları'yla ilgili projesi ne aşamada
Sabri Gürcan/Konya

Konut'un sermayesinin yüzde 74.99'u TOKİ'nin elinde. Şirket 21 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre Halkalı'da gelir paylaşımına dayalı Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi kapsamında 2 bin 240 adet konut, 1 adet otel bloğu ve 16 adet ticari üniteden oluşan toplam 2 bin 257 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatlarını aldı.

Öte yandan şirket 20 Aralık günü yaptığı açıklamada ise Ataşehir'de gelir paylaşımına dayalı olarak yapılan My World Projesi'nin tamamının geçici kabulünün yapıldığım duyurdu.

2) Tekfen Holding'in Fas'a Çatılımı olduğunu biliyorum. Yatırım ile ilgili son durumu öğrenebilir miyim
Nuri Şeker/Ankara

Tekfen Holding, Tekfen İnşaat'm sermayesinin yüzde 100'ünü elinde bulunduruyor. Tekfen İnşaat, Fas devlet kuruluşu olan fosfat üreticisi OCP Grup Şirketlerinden Maroc Phosphore ile Jorf Lasfar'da her biri yıllık 850 bin ton kapasiteli iki adet DAP tesisi ve destek ünitelerinin inşaat ve montaj işleri için maliyet ve kâr esasına göre yaklaşık 170 milyon dolar tutarındaki sözleşmeyi parafe ettiğini belirtti. Açıklamada anlaşmanın önümüzdeki günlerde imzalanacağı ve işin Haziran 2012'de bitirilmesinin beklendiği kaydedildi.

3)  Adana  Çimento, Çimsa'daki paylarının ne kadarını sattı Satıştan elde ettiği gelirle ne yapmayı düşünüyor
Süleyman Başar/Tekirdağ

Adana Çimento, Çimsa'nın  sermayesinin yüzde 14.12'sine sahip. Söz konusu oran, mevcut sermayenin 19 milyon 74 bin TL'sine denk geliyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre sahip olunan hisselerin 6 milyon 193 bin TL'si özel emir ile İMKB'de satıldı. Satış esnasında bir hisseye biçilen değer 9.2 TL oldu. Hisselerin toplam satış tutarı ise 56 milyon 978 bin TL. Adana Çimento satıştan dolayı elde ettiği 47 milyon 782 bin TL'lik satış kârının yüzde 75'lik kısmı olan 35 milyon 836 bin TL'yi, vergi avantajından yararlanmak üzere beş yıl boyunca özsermaye hesapları altında tutacak.
ekonomist/Mehmet Aslan


Geri Dön