26 / 04 / 2024

HalkBank’tan ev hanımlarına sıfır faizli kredi! Devlet kadınlara 100 bin TL verecek…

HalkBank’tan ev hanımlarına sıfır faizli kredi! Devlet kadınlara 100 bin TL verecek…

HalkBank, ev hanımlarına sıfır faizli kredi desteği veriyor. Kadın girişimci kredisi ile birlikte kendi işini kurmak isteyen kadınlara 100 bin TL’ye kadar kredi desteği verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan HalkBank Genel Müdürü Arslan, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti



Hem kendi işini kurmak isteyen hem de işini kuran kadınlara devlet bankası HalkBank tarafından faizsiz ve düşük faizli kredi desteği verilecek. HalkBank, faizsiz kredi paketi vesilesiyle ekonomiyi ve kadınları desteklemiş olacak. Böylece kadınlar iş hayatına katılacak, ayrıca istihdama destek olunacak…

KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN KADINLARA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

İlk kez iş kuracak ev hanımlarına ve kendi işini kuran kadın girişimcilere T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli faizsiz kredi desteği verilecek. Bu vesileyle kadınların kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, iş dünyasına katılmaları teşvik edilirken kurulan yeni işyerleri ile istihdam ve ekonomi de desteklenmiş olacak. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimcilere Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli sıfır faizli kredi vereceklerini açıklayarak, genç kadın girişimcinin, esnaf ve sanatkâr kredisi paketinde olması durumunda, 1 senelik ustalık belgesine sahip olan kadın girişimcilere 100 bin Türk lirası yerine 225 bin Türk lirası sıfır faizli kredi verileceğini belirtti. 

HALKBANK KADIN GİRİŞİMCİ KREDİSİ NEDİR?

HalkBank’ın yaptığı açıklamada yeni iş kurmak isteyen ev hanımları ile kadın girişimciler için kredi limiti 100 bin Türk lirası olarak açıklanırken, işini kuran kadın girişimcilere de 150 bin Türk lirası limitli kredi verileceği açıklandı.

 HalkBank’tan ev hanımlarına sıfır faizli kredi! Devlet kadınlara 100 bin TL verecek…

EV HANIMLARINA 100 BİN TL KREDİSİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI 

Sunulan kredi paketinden yararlanma koşulları ise tercih edilen paketlere göre değişiyor. Örnek vermek gerekirse kadın girişimcilere sıfır faizli esnaf kredisi için 30 yaş sınırı şartı aranırken yine “3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında, kredi başvuru tarihinden itibaren en az 1 senelik ustalık belgesine sahip olunması şartı aranıyor. 

Kadın girişimci kredisi için de kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarının, kredi başvurusunda bulunma hakkı bulunuyor. 

Detaylar, Halkbank KOBİ bankacılığı sitesi üzerinden aktarılıyor…

Son dakika müjdesi! Nakit destek yardımları başlıyor! Başvurana 100 bin TL...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön