29 / 03 / 2024

Hamit Bakırcı: Türkiye'den gelecek su bizim için çok önemli!

Hamit Bakırcı: Türkiye'den gelecek su bizim için çok önemli!

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, KKTC Su Temin Projesi ile ilgili olarak, "Biz Kıbrıs’ta şu an şebekeden tuzlu su kullanıyoruz. O konuda çok şanssız bir ülkeyiz. Dolayısıyla bu su bizim için her konudan çok önemli" dedi...




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, KKTC Su Temin Projesi ile ilgili olarak, "Biz Kıbrıs’ta şu an şebekeden tuzlu su kullanıyoruz. O konuda çok şanssız bir ülkeyiz. Dolayısıyla bu su bizim için her konudan çok önemli" dedi.


Bakırcı, proje kapsamında Anamur’daki deniz isale hattı çalışma sahasını ziyaret etti. DSİ çalışanları ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava koşullarından dolayı deniz geçişinde yaşanan aksama dışında her şeyin iyi gittiğini belirterek, gelişmelerden memnun oldukların söyledi.


Projenin, KKTC için önemli olduğunu vurgulayan Bakırcı, şöyle devam etti:


"Duygularımızı tarif etmek mümkün değil. Suyun akışını bile görmek bizi heyecanlandırdı. Bir de suyun geldiğini düşünün. Biz Kıbrıs’ta şu an şebekeden tuzlu su kullanıyoruz. O konuda çok şanssız bir ülkeyiz. Dolayısıyla bu su bizim için her konudan çok önemli. Türkiye’nin dünyaya vereceği mesaj açısından, bölgedeki büyüklüğünü ispatlaması açısından da çok önemli bir proje. İnşallah bittiğinde de gelip göreceğiz."


Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk’ün eşlik ettiği ziyaretin ardından Bakırcı, Taşucu beldesindeki boru üretim alanını da gezdi.


AA


Geri Dön